Gabriela Firea a pus ochii pe terasele de fițe din Herăstrău
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Administrația Lacuri Parcuri și Agrement nu va mai avea permisiunea să facă asocieri în urma cărora în parcuri să fie organizate activități comerciale, a anunțat, joi,  Gabriela Firea, în ședința Consiliului General al Municipiului București.

"Am dispus conducerii ALPAB să înceteze toate asocierile pe care le are cu societățile comerciale care au construit restaurante și terase în Parcul Herăstrău. A fost o acțiune pe care am făcut-o încă din primele zile de mandat. (...) Din acest moment, ALPAB nu va mai avea permisiunea să facă asocieri în urma cărora se organizează activități comerciale. Nu e vorba doar de Herăstrău, ci și de alte parcuri sau zone pe care le are în administrare", a spus edilul.

Firea a menționat că societățile comerciale existente vor trebui să intre în legalitate față de Primăria Generală.

"Sunt mai multe categorii. Unii au luat în concesiune, foarte puțini au și cumpărat — dar de la proprietari ilegitimi, deoarece proprietatea este a tuturor cetățenilor, nu a acelor societăți comerciale fantomă. Deci, acele unități care au construit cu autorizație de construcție legală și funcțională, dar plătesc chirie unor privați — care nu au, de fapt, în proprietate acele suprafețe — vor trebui să facă contractul direct cu Primăria. Terasele ilegale intră în altă categorie", a explicat primarul general al Capitalei.

[citeste si]

Gabriela Firea a reamintit că există o hotărâre judecătorească definitivă, în baza căreia se recunoaște că cele șapte hectare din Parcul Herăstrău sunt în patrimoniul municipalității.

"Cele șapte hectare care au făcut obiectul deciziei Curții de Apel din 2015, referitor la BTT, au fost întabulate, în sensul că a fost trecut în Cartea funciară dreptul de proprietate al Municipiului București cu privire la teren. (...) Construcțiile se vor verifica, în funcție de autorizațiile și actele de proprietate ale societăților care le dețin", a precizat și directorul executiv al Direcției Patrimoniu, Mariana Perșunaru.

Caiaciștii și canotorii se întorc în Herăstrău

De asemenea, în cadrul  sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti, la initiativa Primarului General, a fost supus votului "proiectul de hotarare privind transmiterea din administrarea Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement in folosinta gratuita, Clubului Sportiv Municipal Bucuresti, a imobilului reprezentand sectiune din Parcul Herastrau, cu adresa administrativa Sos. Nordului nr. 7-9, sector 1". Proiectul a fost aprobat, fiind votat in unanimitate de catre toti consilierii prezenti.

Astfel, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a votat darea in folosinta gratuita, timp de zece ani, in favoarea Clului Sportiv Municipal Bucuresti a imobilului compus din constructii in suprafata totala de aproximativ 326 de metri patrati si teren aferent de 1.244 de metri patrati, sectiune din Parcul Herastrau, pentru activitati exclusiv sportive.

Predarea-primirea terenului urmeaza sa se faca intre ALPAB si Clubul Sportiv in 30 de zile de la data intrarii in vigoare a documentului votat de CGMB.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, le-a explicat consilierilor generali ca un club sportiv de kaiac canoe este in imposibilitatea de a-si desfasura activitatea in Herastrau din cauza unei terase.

"S-a facut plangere penala, acest proces isi urmeaza cursul. Se va stabili astfel cum s-a dat acea autorizatie si cum in aceasta zona a aparut un restaurant-terasa. Intentionam sa salvam acest club sportiv prin preluarea lui la Clubul Sportiv Municipal. Se va numi CSM Dinamo. Salvam un club sportiv de cei care construiesc ilegal terase in Herastrau. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel