Gabriela Baltag a solicitat ca membrii plenului CSM să meargă la Parchet, să țină ședința acolo
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
CSM
CSM
Judecătoarea CSM Gabriela Baltag a solicitat, marți, în condițiile în care la ședința plenului Consiliului sunt doar 14 membri din cei 15 necesari pentru asigurarea cvorumului, ca membrii CSM să se deplaseze la sediul Parchetului General, pentru a ține ședința acolo.

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii a anunțat, marți, că plenul CSM e în imposibilitatea de a demara ședința în condițiile în care sunt prezenți doar 14 membri din cei 15 necesari, potrivit legii.

Judecătorul Gabriela Baltag a avut o propunere, potrivit Mediafax: „Deci vă fac această propunere, dacă sunteți de acord, invităm și presa, să mergem până la Parchetul General și să facem ședința acolo. Am mai făcut la INM, au mai fost și alte locuri, la Iași, unde Consiliul și-a desfășurat ședința de plen. Și desigur să aveți în vedere, în situația în care nu agreați o astfel de propunere, să amânați în cursul zilei de astăzi, din oră în oră, ședința de plen. Poate totuși conștiința colegilor noștri se deșteaptă și vor veni să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu. Din câte știm noi, ei sunt în prezent, funcționează în CSM, nu în Parchetul General", a solicitat judecătorul CSM Gabriela Baltag.

Patru membri ai plenului CSM nu participă, marți, la ședință. Astfel, procurorii Tatiana Toader, Cristian Ban și Florin Deac sunt, marți, la întâlnirea Secției de procurori cu conducerile Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție, Secției Parchetelor Militare, Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi Direcției Naționale Anticorupție, care are loc la Parchetul General.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii are, marți, pe ordinea de zi, validarea rezultatelor concursului pentru numirea Adinei Florea ca procuror-șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ). Este pentru a șasea oară când CSM încearcă validarea Adinei Florea la SIIJ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel