Data publicării:

Gabriel Popoviciu vrea un parc tehnologic în fața celei mai înalte clădiri din țară

Autor: DCNews Team | Categorie: Arhiva
WhatsApp

Alegeri prezidentiale 2024

Compania controlată de omul de afaceri Gabriel Popoviciu, Băneasa Investments SA, a obținut la începutul lunii februarie certificatul de urbanism necesar pentru autorizarea lucrărilor de construcţie a unui ansamblu de clădiri cu funcțiuni complexe, situate în zona Aurel Vlaicu, peste drum de clădirea noului sediu al Raiffeisen, care va deveni, la finalizarea preconizată în 2013, cea mai înaltă clădire din România.

Băneasa Investments SA va dezvolta un ansamblu de clădiri multifuncționale, grupate într-un parc tehnologic pe un teren format din patru loturi ce totalizează 15.000 de metri pătrați pe strada Gara Herăstrău, numărul 4, achiziționate în 2003.

În anunțul de intenție privind elaborarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) se specifică faptul că în zonă se conturează constituirea unui pol urban cu o concentrare mare de servicii din sectorul terțiar, mai ales că, pe Bulevardul Barbu Văcărescu Raiffeisen Evolution construiește clădirea de birouri Sky Tower și centrul comercial Promenada.

Terenul din strada Gara Herăstrău nr. 4 se învecinează, la nord și la sud, pe tot aliniamentul străzii între intersecţia cu şoseaua Pipera și intersecţia B-dul Dimitrie Pompei, cu terenuri pentru care s-au întocmit PUZ -uri în vederea construirii unor clădiri de birouri. La est terenul se învecinează cu incinta fabricii de mobilă Pipera și cu incinta Grupului Şcolar Industrial "C. Brâncuşi", se arată în memoriul justificativ.

Proiectul avansat de Băneasa Investments SA cuprinde clădiri cu un regim mare de înălţime și cu o ocupare medie a parcelei şi utilizare intensivă a terenului.

"Terenul având o suprafaţă mare permite dezvoltarea unui ansamblu de clădiri de tip „parc tehnologic” în care să se desfăşoare activităţi de cercetare, de transfer tehnologic al rezultatelor cercetării şi valorificarea acestora prin activităţi economice, clădirilor putând adăposti funcţiuni precum: birouri, servicii, comerţ", se mai arată în documentație.

Potrivit acesteia, înălțimea maximă a clădirilor poate fi de 120 de metri, cu puțin mai mici decât Sky Tower care va avea le final 36 de etaje și o înălțime de 137 de metri.

Etapele următoare ale noului parc tehnologiv vizează elaborarea și aprobarea PUZ-ului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel