Data actualizării:
Data publicării:

Gabriel Pleșa și-a obținut titlul de doctor prin plagiat. Comisia de Etică Universitară a Academiei de Studii Economice confirmă

Autor: Ema Apostu | Categorie: Politica
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Comisia de Etică Universitară a Academiei de Studii Economice din București a confirmat că Pleșa Codru Gabriel, primarul PNL din Alba Iulia, a obținut titlul de doctor prin plagiat.

Plagiatul a fost dezvăluit încă din luna martie a acestui an, în cadrul unei anchete publicate în revista Cațavencii, scrie abnews.ro. După textul inițial, a urma un alt articol care prezenta, în paralel, pagini copiate din lucrarea plagiată și pagini din lucrările originale.

În urma publicării anchetei despre plagiat, Gabriel Pleșa a refuzat să răspundă public acuzațiilor și să explice cum și-a obținut titlul de doctor sau să își apere lucrarea științifică. Nici liderii PNL Alba nu au acceptat să comenteze public situația.

Pe 18 aprilie, la Comisia de Etică și Deontologie din cadrul ASE a fost înregistrată sesizarea cu nr. 5071. Ulterior, la solicitarea reprezentanților Comisiei, au fost puse la dispoziția membrilor toate materialele care au făcut parte din documentarea anchetei ce viza cazul de plagiat al primarului PNL.

Gabriel Pleșa a fost convocat în repetate rânduri să își apere lucrarea în fața Comisiei și să răspundă acuzațiilor aduse, însă a refuzat de fiecare dată.

Vezi AICI documentele publicate de Comisia de Etică Universitară a Academiei de Studii Economice din București>>

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel