Gabriel Oprea, numit vicepremier în Cabinetul Ponta II
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Gabriel-Oprea
Gabriel-Oprea

Liderul UNPR, Gabriel Oprea, este unul dintre cei doi vicepremieri, dar fără portofoliu, pe care PSD a reușit să-l impună în noul Guvern. Poate și una dintre cele mai contestate persoane din Guvern, Gabriel Oprea face parte și dintre miniștrii cei mai bogați ai Cabinetului Ponta II.

Gabriel Oprea, este singurul lider al UNPR care face parte din actualul Executiv. După cum afirma Victor Ponta, pănă la fuziunea UNPR cu PSD, generalul Oprea va fi singurul lider al UNPR care va face parte din Guvern.

Mai mulți lideri PNL, dar și ai PSD s-au opus numirii lui Oprea în noul Guvern, acesta fiind acuzat că a fost în guvernul PDL și a fost parte în adoptarea mai multor legi cu caracter antisocial. De asemenea, Oprea a fost acuzat și de avansările în grad a mai multor civili, dintre care unii apropiați ai președintelui Traian Băsescu.

Gabriel Oprea este profesor universitar, docto rîn Drept, general cu patru stele în rezerva, iar în decembrie 2009 a fost numit ministru al Apărarii în Guvernul Emil Boc II. Și-a păstrat funcția și în Guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu, investit la 9 februarie 2012.

 La 27 aprilie, a părăsit Guvernul, odatăa cu aprobarea moțiunii de cenzură a depuse de USL.

 Nascut la 1 ianuarie 1961, în comuna Fundulea, din judetul Calărăși, Oprea este căsătorit si are doi copii, Ana Maria și Marin Gabriel.

 Oprea a fost mai puțin de o lună ministru al Administratiei și Internelor în Guvernul Boc I, între decembrie 2008 și ianuarie 2009. Din octombrie 2009, când a fost înaintat în grad prin decret al președintelui Traian Băsescu, este general cu patru stele în rezervă.

Gabriel Oprea este și nașul premierului desemnat, Victor Ponta.

Potrivit declarației de avere, Gagriel Opreadeține mai multe terenuri intravilane, mai multe case, dintre care una se află  în Voluntari-Pipera, în suprafață de 817,92 metri pătrați, dar și o casă de vacanță la Predeal și una în Venus, pe Litoral.

Noul vicepremier mai deține bijuterii, două autoturisme, opere de artă și icoane în valoare de 50.000 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel