Gabriel Oprea: "Este o problemă de urgență. Nimeni nu pleacă nicăieri"
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
Gabriel-Oprea
Gabriel-Oprea

Vicepremierul Gabriel Oprea a transmis că este "o problemă de urgență", care "trebuie să vină la București" și că toată lumea trebuie să fie mobilizată. "Nimeni nu pleacă nicăieri", a subliniat vicepremierul. 

"Niciun prefect nu pleacă nicăieri în această perioadă, nici în concediu, nici la conferințe, nici la simpozioane. Este o problemă de urgență, trebuie să vină la București, trimiteți subprefectul. Vreau ca în toată această perioadă, 24 de ore din 24 de ore, dumneavoastră să gestionați, bineînțeles cu celelalte structuri, situațiile din județele sau din zonele de competență", a spus viceprim-ministrul Gabriel Oprea la comandamentul de iarnă desfășurat la Palatul Victoria, scrie Agerpres.

"Nu vreau să aud ceva de genul: nu este treaba mea. Nu există așa ceva"

Oprea a subliniat că "Nu vreau să aud ceva de genul: nu este treaba mea. Nu există așa ceva, cu toții, în județ, și la nivel național, suntem o echipă. Acționați cu toată colegialitatea în raport cu celelalte instituții și țineți seama că succesul operațiunilor depinde în mare măsură de modul în care, bineînțeles, discutați și comunicați între dumneavoastră. (...) Cel mai important lucru este să lucrați integrat, să informați și să comunicați între dumneavoastră".

Gabriel Oprea a adăugat: "Telefonul meu îl aveți. Știți cum mă puteți găsi, din acest moment, 24 de ore din 24 de ore, dar vreau să vă spun un lucru. Pe acest comandament este domnul vicepremier Dragnea. Eu răspund pe probleme de securitate națională, dar îi țin locul până când preia comanda pe această linie. Așa cum v-a informat și domnul premier, pregătim pentru viitoarea ședință de Guvern celelalte două noi structuri foarte clar în care se va lucra integrat pe probleme ce țin de administrație publică și pe probleme de securitate națională".

Directorul ANM, Ion Sandu, a cerut populației să rămână în casă până duminică după-amiază. El a avertizat că poate fi emis un Cod Roșu de viscol, avertizare care nu s-a mai dat până acum în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel