Gabriel Harabagiu, viceprimar în Iași între 2016 și 2020, a fost reclamat la Parchet privind un contract al primăriei cu o firmă în care erau angajați socrii lui
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Gabriel Harabagiu, fostul viceprimar din Iaşi, a fost reclamat de ANI la Parchet.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la săvârşirea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane de către Gabriel Harabagiu, fost viceprimar al municipiului Iaşi, în legătură cu un contract de închiriere încheiat între municipalitate şi o firmă în care erau implicaţi socrii săi.

Potrivit unui comunicat al ANI, Gabriel Harabagiu s-a aflat în conflict de interese, deoarece, în perioada exercitării mandatului de viceprimar (2016 - 2020), a semnat un act adiţional la contractul de închiriere din data de 1 septembrie 2015 între Primăria Municipiului Iaşi şi o societate comercială în cadrul căreia soacra şi socrul acestuia au deţinut calitatea de angajaţi cu contract individual de muncă.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Gabriel Harabagiu a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul penal, întrucât, în exercitarea atribuţiilor de viceprimar, a îndeplinit un act prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru afinii săi de gradul I - a semnat actele adiţionale din data de 30 ianuarie 2018, 27 decembrie 2018 şi 21 ianuarie 2020 la contractul respectiv de închiriere.

Gabriel Harabagiu mai are o problemă în Justiţie, el fiind trimis recent în judecată de DNA, alături de primarul Iaşiului, Mihai Chirica, pentru ilegalităţi în domeniul imobiliar. În acest dosar, el este acuzat de fals intelectual şi abuz în serviciu, scrie Agerpres.

Război în ANPC. Comisarul Susanu, după ce Horia Constantinescu a depus plângere penală împotriva sa: Încearcă să-și ducă la îndeplinire amenințările

Sorin Claudiu Susanu, comisar în cadrul CJPC Brașov, a spus, pentru DC News, că a anunțat autoritățile competente privitor la faptul că Horia Constantinescu l-a amenințat.

"Eu am sesizat autoritățile că el m-a amenințat, cu mult timp înainte. A zis că dacă nu voi da curs solicitărilor sale, voi avea repercusiuni din partea prietenului său, un procuror de la Constanța. În mod surprinzător a apărut problema. Dânsul a început o cercetare în ceea ce mă privește. Nu am avut încă nicio întâlnire cu dânsul la audieri. Există o suspiciune reală, referitoare la faptul că, prin relația pe care o are cu un anumit procuror, Horia Constantinescu încearcă să-și ducă la îndeplinire amenințările", a declarat, pentru DC News Sorin Claudiu Susanu, comisar în cadrul CJPC Brașov (citește continuarea AICI).  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel