Gabriel Fătu, la Teatrul Național București. Lovitură cu Amanta de la minister
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Majordomul, ministrul și amanta-un triunghi amoros foarte des întâlnit în România. Chiar dacă acțiunea piesei se desfășoară în anii `30, orice asemănare cu realitatea de azi, este, evident, neîntâmplătoare!

Spumoasă şi extrem de actuală, comedia ”Amanta noastră de la minister”, de Andreas Petrescu, în regia lui Gelu Colceag, ajunge în faţa publicului în această vară şi pe prestigioasa scenă a Teatrului Național din București. Producţia va fi găzduită la Sala Studio, pe 27 August, de la ora 19.30

”Amanta noastră de la minister” este o comedie sclipitoare, jucată într-un ritm alert. Nu lipsesc nici momentele dramatice, în care planurile, cusute cu ață mult prea subțire, duc la destrămarea tuturor relațiilor din casa ministrului Iorgu Vasiliu. Cu decizii nebunești motivate de dragostea oarbă, cu suspans determinat de amenințări cu moartea și cu un Inspector de poliție, care intervine la momentul potrivit pentru a încerca să dezlege un mister, nu mai e nevoie decât de un Nebun pentru ca „Amanta noastră de la Minister” sa devină și o comedie polițistă, plină de umor.

Atunci când secretele devin monede de schimb pentru personajele noastre (interpretate de Adriana Trandafir, Ionuț Ciocia, Alexandra Apetrei/Maria-Claudia Vasile, Vlad Corbeanu, Mihai Munteniță și Gabriel Fătu), fiecare mișcare trebuie făcută cu atenție pentru a nu dezlănțui haosul. Versiunea scenică este semnată de Gelu Colceag și Vlad Corbeanu. Scenografia aparține Ioanei Colceag, iar asistent de regie este Vlad Corbeanu.

Actorul Gabriel Fătu a povestit DCNews despre acest spectacol. „Eu acum repet o piesă a lui Andreas Petrescu, spunea Fătu într-un interviu, în februarie 2024. Se numește „Amanta noastră de la minister”. Cum vă sună? Eu joc rolul majordomului. Amanta este și a majordomului, dar și a domnului ministru. Ministrul are o soție cu bani și datorită banilor ei, a ajuns ministru. El are și o amantă, doar că amanta se iubește și cu majordomul, când nu e ministrul acasă”, a zis Gabriel Fătu.

„Am început discuțiile despre acest spectacol prin septembrie, octombrie. Prin octombrie, noiembrie, ne-am apucat de treabă. Trebuia ca la sfârșit de decembrie să fim gata. Noi nu suntem gata nici azi. Avem premiera săptămâna viitoare”, a mai zis Gabriel Fătu. Lansată în primăvară, piesa a fost un succes imediat la Teatrul Dramaturgilor.

 Andreas Petrescu: „Comedia e matematică”

Autorul textului, Andreas Petrescu, este actor dar și scriitor de comedie. El scrie roast-urile la iUmor.Întrebat ce îl inspiră când scrie un text de stand-up comedy sau un roast, Andreas Petrescu a mărturisit că are o rețetă precisă a comediei: „Ambiția mea de scriitor de roast e ca în primele trei cuvinte să existe o poantă. Intenția asta este să se râdă din prima, dacă îi agăți din prima, vin cu tine. Când scrii televizune, scrii la nivel industrial. Nu scrii un roast pe lună, scrii 10 în 3 zile. Trebuie să apelezi la tehnică, la ce știi că trebuie să faci, să-ți vină poantele repede. Să cunoști niște motoare. Există niște motoare care nasc umor, scheme care funcționează. Comedia e matematică, nu ai voie să ieși din ritm, să spui cuvinte în plus. Cuvintele sunt așezate în așa fel într-o propoziție încât să ceară râsul. Sunt roast-uri care mi-au luat 3 zile, altele 20 de minute.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel