Gabriel Boriga, noul preşedinte al Chindiei Târgovişte, precizări despre situaţia financiară a clubului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Gabriel Boriga: asociaţii clubului, Primăria Târgovişte şi CJ Dâmboviţa, rămân alături de echipă, aşa cum au făcut-o de la înfiinţare
Gabriel Boriga: asociaţii clubului, Primăria Târgovişte şi CJ Dâmboviţa, rămân alături de echipă, aşa cum au făcut-o de la înfiinţare
Noul preşedinte al clubului de fotbal AFC Chindia Târgovişte, Gabriel Boriga, a prezentat, miercuri, într-o conferinţă de presă, situaţia financiară a grupării de liga a doua, susţinând că în ultimele zile au fost stinse două litigii cu foşti jucători şi că au fost plătite din salariile restante.

'Datorii la jucători şi angajaţi care nu mai au contract cu AFC Chindia - 612.704 lei, datorii la jucători şi angajaţi care sunt sub contract cu clubul - 1,5 milioane de lei, datorii la ANAF - 1,4 milioane de lei, din care un milion este eşalonat în trei tranşe lunare. (...) Furnizori restanţi - 2,1 milioane de lei şi diverşi creditori, doi creditori care au ajutat şi împrumutat clubul acum foarte mult timp şi au de recuperat împrumutul, 600.000 de lei. În total, 6,2 milioane de lei. Aceasta este situaţia financiară de la care plecăm', a spus Boriga.

Acesta a adăugat că asociaţii clubului, Primăria Târgovişte şi CJ Dâmboviţa, rămân alături de echipă, aşa cum au făcut-o de la înfiinţare. 'Deja în acest an, Primăria Târgovişte a făcut plăţi, până astăzi, de 1,6 milioane de lei, urmând ca astăzi să plătească şi ultimii 300.000 de lei pe care îi are din contribuţia de asociat aferentă anului 2024. Consiliul Judeţean a acordat tot cuantumul de asociat pe care îl avea, de 600.000 de lei şi tot astăzi va aproba mutarea unei sume de un milion de lei pentru a intra la cotizaţia de asociat, bani care vor intra tot astăzi. Ambii asociaţi, Primăria Târgovişte şi CJ Dâmboviţa, până la sfârşitul acestei săptămâni, împreună o să vireze o sumă de aproximativ 3,5 milioane de lei', a precizat preşedintele AFC Chindia.

Oficialul a adăugat că până la sfârşitul acestei săptămâni se vor plăti din salariile restante ale jucătorilor, jumătate din salariul aferent lunii noiembrie 2023 şi salariul din decembrie 2023, astfel încât va rămâne restant salariul pe prima lună a acestui an. 'În cele câteva zile de până acum s-au stins două litigii, cu (Andrei) Blejdea şi cu (Mihai) Eşanu, s-au stins total, urmând ca săptămâna viitoare să mai stingem încă două litigii, cu Modestas Vorobjovas şi cu Jeremy Corinus.

Facem şi noi lucrurile treptat, nu putem să rezolvăm totul peste noapte. Nu există nicio presiune cu vreo depunctare care să planeze asupra clubului', a mai spus Boriga. Noul preşedinte al clubului a mai spus că îşi doreşte ca suporterii să fie din nou alături de echipă în număr cât mai mare şi a anunţat că s-au redus preţurile biletelor. La următorul meci de pe teren propriu, contra lui Metaloglobus Bucureşti, un bilet costă 10 lei la Tribuna a 2-a, 15 sau 20 lei la Tribuna 1.

Partida contează pentru etapa 16 a Ligii a II-a şi are loc pe 24 februarie, de la ora 11:30. Fost primar al Târgoviştei în perioada 2008-2014, Gabriel Boriga a fost numit vinerea trecută preşedinte al clubului de fotbal Chindia Târgovişte. El era administrator public al Primăriei Târgovişte şi a anunţat că se suspendă din această funcţie, precizează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel