
„CFR sau despre incompetența la rang de artă:
Trenul IR 1575 București Nord - Galați, cu plecare la ora 13.11, garat la linia 6 în Gara de Nord. Forfotă mare! Oameni care încearcă să plece în vacanțe, studenți, pensionari au luat cu asalt vagoanele trenului. 4 vagoane în gară, bilete vândute pentru 5.
Călătorii, plătitori de bilete, se urcă mirați în vagoane și întreabă de celebrul vagon 5. Acesta lipsește cu desăvârșire”, a scris Gabriel Avramescu pe Facebook.
Pe lângă faptul că trenul avea doar 4 vagoane, deșii pasagerii aveau bilet cu loc la vagonul 5, nici ventilația nu funcționa, potrivit deputatului PNL.
„La ora 13.15 suntem anunțați că vine vagonul 5. Toate bune și frumoase, doar că trenul ar fi trebuit să plece de 4 minute, în vagoane saună pentru că în lipsa locomotivei nu funcționează ventilația.
Am întrebat dacă putem să folosim biletul la alt tren operat de CFR Călători și răspunsul a venit sec: "ești considerat călător fără bilet".
Să nu uit că au făcut curățenie cu o parte din călători urcați.
13.30 - vagonul nu a venit.
Pe bună dreptate, oamenii s-au revoltat.
O dovadă clară că mulți șefuleți din această uriașă companie nu își fac treaba. Sunt incompetenți, nu au minim de respect pentru români.
E doar un exemplu banal despre cum o oligarhie administrativă și birocratică a sufocat România, acești eterni în funcțiile lor care sfidează românii, miniștri, pe toată lumea. Tocmai de aceea solicit o analiză a modului în care acești oameni care amenință cu greva își fac treaba și, de asemenea, solicit demisia celor din CFR Călători care umilesc zilnic românii.
13.45 - trenul nu a plecat”, a mai scris Gabriel Avramescu pe Facebook.
Gabriel Avramescu, deputat PNL, a găsit o problemă privind o iniţiativă legislativă USR prin care apelurile la call-center trebuie preluate de un operator uman în maximum 5 minute de la momentul efectuării apelului.
Senatul a adoptat, miercuri, o iniţiativă legislativă USR prin care apelurile la call-center trebuie preluate de un operator uman în maximum 5 minute de la momentul efectuării apelului. Gabriel Avramescu, deputat PNL, a spus că există o problemă majoră cu acest proiect.
„Ai o mică frizerie, spălătorie sau curățătorie în orașul tău natal? Sau poate câteva taxiuri în agitația din București? Indiferent de mărimea afacerii tale, de acum ai mare grijă la reclamațiile sau solicitările de informații telefonice! Dacă nu vei răspunde în maximum 5 minute, riști amenzi între 50.000 de lei și 100.000 de lei!
Așa sună proiectul legislativ, inițiat de parlamentari USR, care săptămâna aceasta a trecut de votul senatorilor! Sunt onorat că, la scurt timp după ce am început promovarea dorinței mele de a dezvolta un proiect complex privind reducerea timpilor de așteptare atunci când suni la call-center, aceeași idee s-a regăsit într-un proiect de lege depus de colegii USR, însă, vreau să precizez că acesta nu are nicio legătura cu proiectul la care lucrez acum și pentru care urmează o amplă dezbatere începând cu data de 16 mai 2023.
Vreau însă să subliniez eroarea în care se află inițiatorii acestui proiect, care, prin lipsa de precizări clare privind noțiunea de “prestatori”, riscă să lovească în mediul de afaceri din țara noastră!
Mai mult, atrag atenția că modificările și completările redactate la OUG 49/2009 NU pot fi implementate așa cum au fost expuse în spațiul public. Dacă ai mei colegi parlamentari nu s-ar fi grăbit atât de tare să depună acest proiect și ar fi citit cu atenție ordonanța, ar fi văzut că articolul 4 precizează clar:
“(2) Nu intră în domeniul de aplicare al prezentei ordonanţe de urgenţă:
a) serviciile financiare, precum serviciile bancare, de credit, asigurări şi reasigurări (...)
b) serviciile şi reţelele de comunicaţii electronice, precum şi resursele şi serviciile asociate
c) serviciile în domeniul transportului, inclusiv serviciile portuare;
(...)
e) serviciile medicale, indiferent dacă sunt asigurate sau nu în cadrul unor unităţi sanitare şi indiferent de modul în care sunt organizate şi finanţate ori dacă sunt de natură publică sau privată;
h) activităţile asociate exercitării autorităţii publice; (...)
Astfel de scăpări nu ar trebui să existe în Parlamentul României! Inițierea unei propuneri legislative înseamnă dezbatere, înseamnă dialog cu specialiștii din domeniile implicate și înseamnă respect pentru cetățeni! Iar asta lipsește cu desăvârșire în acest caz”, a transmis Gabriel Avramescu, deputat PNL.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- În vreme ce Austria ne ține la distanță de Schengen, Franța și Germania ne vor membri UE de clasa a doua. Raportul aflat la Bruxelles
- Doi ani posibili pentru marele cutremur care ar lovi România, conform lui Mărmureanu
- Narcisa Suciu, mărturisiri despre relația cu tatăl fiicei sale, care era însurat cu altă femeie, când a rămas însărcinată: "Nu am avut remușcări". Ies împreună în oraș toți trei
- Mircea Badea, despre Pescobar: Arată, vorbește și emană ceea ce ar trebuie să emane un om de afaceri adevărat în România
- Av. Adrian Cuculis, după cazul Donca: Cunosc cel puțin zece vedete autohtone serioase care au fost păcălite cu criptomonede
- Patronul firmei de transport care a ucis cinci oameni pe A1, de neatins
- BANCUL ZILEI: Bulă, compunere despre dragostea de țară
- Guvernul pune prag de 2.000 de lei pentru plățile cash. Mircea Badea a răbufnit: Operațiuni absolut mizerabile
- Ce spunea Orianda Donca, soția lui Călin Donca: Am muncit foarte mult, într-o perioadă în care majoritatea se distrează
- Hartă cutremure București / România. Prof. univ. dr. ing. Văcăreanu: Când doamna respectivă a văzut blocul colorat cu roșu a început să plângă