Güllaç, prăjitura turcească senzațională. O vei devora! Iată rețeta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: captură video YouTube Turkish Food Travel
Sursa foto: captură video YouTube Turkish Food Travel
Güllaç este o prăjitură turcească senzațională. O vei devora! Iată cum se prepară rețeta...

Ingrediente

- 1 pachet de foi speciale pentru gullac sau foi de orez
- 2,5 litri de lapte
- 200 grame de amidon
- 800 grame de zahăr
- 4 limguri cu apă de trandafiri
- sâmburi de rodie sau fructe de pădure
- fistic mărunțit
- înghețată de ciocolată (opțional)

Cum se prepară

Zahărul se topește pe foc mic în lapte, apoi se toarnă amidonul dizolvat în prealabil în puțin lapte rece. Se lasă totul pe foc mic și se amestecă în continuu până când se îngroașă compoziția. La final se adaugă apa de trandafiri, se lasă crema la răcit și se dă la frigider peste noapte, potrivit retete.eva.ro.  În ziua următoare se pregătește tava în care vrei să aranjezi straturile prăjiturii.

Pune lapte într-un castron și înmoaie foile speciale pentru gullac. Așază în tavă un strat de foi, urmat de cremă până când se termină ingredientele.  Presară deasupra semințe de rodie sau fructe de pădure și fistic mărunțit. Dacă preferi, desertul gullac se poate consuma cu înghețată de ciocolată. 

Vezi și: Kazandibi, prăjitura turcească demențială. Rețeta de weekend super simplă și de efect

BONUS: Mic dejun turcesc

Ingrediente

- 2 cartofi

- 2 roșii

- un ardei gras

- mărar - după gust

- 5 ouă

- 50 ml de ulei

- 100 ml de lapte

- o linguriță de sare

- o linguriță de praf de copt

- 200-250 g de făină

-100 g de brânză topită

- cașcaval, după gust

Cum se prepară

Spargeți ouăle într-un bol adânc. Adăugați cartofii tăiați în cuburi foarte mici și mărarul mărunțit, potrivit retete-usoare.eu. Adăugați roșiile și ardeiul tăiate în cubulețe. Adăugați uleiul și laptele. Amestecați foarte bine.

Adăugați făina cernută, praful de copt și sarea. Amestecați până le veți încorpora complet în compoziție. Transferați compoziția rezultată într-o tavă adâncă. Răspândiți-o uniform. Așezați brânza topită tăiată în cuburi pe suprafața ei, scufundându-le parțial în ea.

Presărați cașcaval ras pe viitorul deliciu. Coaceți-l timp de 20-25 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌. Tăiați-l în bucățele și serviți-l.

Vezi și: Sultan Lokumu, prăjitura turcească fără coacere. Desertul fabulos de duminică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel