Data publicării:

„Fury Room", alternativă modernă antistres

Autor: Dan Carp | Categorie: Stiri
WhatsApp
FuryRoom.fr
FuryRoom.fr

La Paris s-a deschis primul loc unde oamenii își pot vărsa nervii, fără să deranjeze pe nimeni. O afacere profitabilă dacă stăm să ne gândim la viața agitată a capitalei Franței, destinată salariaților, managerilor sau simplilor cetățeni ori turiști.

În ciuda costului destul de ridicat, „Fury Room" cunoaşte un succes de răsunet.

Echipe de manageri sau simpli angajaţi vin aici în sesiuni de «team building» sau doar ca să participe la o aşa-zisă „distrugere constructivă". Tineri sau salariaţi ai firmelor start-up dimprejur – sediul „Fury Room" e în plin centru al Parisului, la doi paşi de Rue Saint-Denis – vin şi ei să se dezlănţuie în acest nou templu al violenţei.

 

„Distracție" costisitoare

 

Modelul a fost importat din Japonia, SUA şi Grecia. Produsele propuse spre distrugere sunt fie cu defect şi deci scoase de pe piaţă, fie recuperate de la cârciumile din cartier fie, pentru calculatoare şi imprimante, recuperate de la reparatori.

„Distracţia" este destul de scumpă – primul preţ este de 10 euro dar cu asta cu spargi decât 8 sticle. Ca să te dezlănţui cu adevărat trebuie să plăteşti cel puţin 40 de euro, cea mai scumpă formulă fiind 125 de euro. Această ultimă formulă îţi permite să distrugi o cameră întreagă „echipată", fie ca birou, fie ca apartament. Diversele formule se pot derula în cele două săli puse la dispoziţie – una la parter, alta în beci - şi au nume conotate : „Troublemaker", „Housebreaker", „Madhouse", „Chaos" sau „Madness".


80% dintre clienți sunt de fapt CLIENTE


Te poţi descărca de nervi singur sau cu prieteni – maximum 4. Clienţii sunt în prealabil echipaţi cu căşti, salopete, pantofi şi mănuşi de protecţie. Armele puse la dispoziţie nu sunt foarte variate: bâte de baseball sau răngi sunt singurele cu care poţi acţiona.

Clienţii sunt în proporţie de 80% cliente. Dealtfel, în cursul acestui reportaj nu am întâlnit decât femei, de la cliente şi pâna la responsabila locului. Aceasta din urmă, pe nume Aurélie Bezard, spune că «nu legitimează deloc violenţa. Oamenii vin aici mai ales ca să se distreze", notează RFI.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel