Data publicării:

Furtunile au făcut prăpăd în România. Acoperişuri smulse şi căzute peste maşini, copaci doborâţi de vântul puternic

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Furtunile au făcut prăpăd în România. Acoperişuri smulse şi căzute peste maşini, copaci doborâţi de vântul puternic / Foto: Pixabay
Furtunile au făcut prăpăd în România. Acoperişuri smulse şi căzute peste maşini, copaci doborâţi de vântul puternic / Foto: Pixabay

Furtunile au făcut prăpăd în unele județe din țară.

După mai multe zile de caniculă, furtunile au făcut prăpăd în mai multe județe din țară. O furtună de scurtă durată, dar violentă, a doborât mai mulţi copaci şi a smuls acoperişurile unor clădiri, joi după-amiază, în mai multe localităţi din Neamţ, transmite Agerpres.

Pompierii din cadrul ISU Neamţ au intervenit pentru degajarea unor arbori căzuţi pe partea carosabilă în comunele Alexandru cel Bun, Bârgăuani, Bicaz Chei, Borca, Farcaşa, Gâdinţi, Pângăraţi, Poiana Teiului şi Ştefan cel Mare.

"Pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru îndepărtarea unor bucăţi de tablă provenite de la un acoperiş căzute peste autoturisme, în municipiul Piatra-Neamţ", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa.

Tot la Piatra-Neamţ se intervine pentru îndepărtarea unor copaci căzuţi pe străzile Lt. Drăghescu, Burebista, Plevnei, Gavril Galinescu şi în cartierul Văleni. Precizăm că Judeţul Neamţ a fost vizat de o avertizare Cod Portocaliu de fenomene meteorologice periculoase.

Botoşani: Un copac doborât de vânt a blocat intrarea într-un bloc de locuinţe

Totodată, un copac doborât de vânt a blocat, joi, intrarea într-un bloc de locuinţe din municipiul Botoşani.

"Un arbore rupt de vânt a blocat intrarea într-un bloc de pe strada Independenţei, din municipiul Botoşani. Acesta a fost motivul pentru care mai mulţi locatari au chemat pompierii. Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani a intervenit cu accesorii specifice pentru tăierea copacului", a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani.

Potrivit aceleiaşi surse, pompierii voluntari au intervenit pe drumul care leagă localităţile Vorona şi Tudora

"Un arbore doborât de vântul puternic a blocat circulaţia pe un singur sens. Pentru înlăturarea obstacolului a intervenit Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Tudora", precizează ISU Botoşani.

Acestea sunt singurele situaţii de urgenţă anunţate până în prezent, în urma fenomenelor meteorologice vizate de cele două coduri portocalii de tip nowcasting. Până vineri dimineaţă, la ora 8:00, judeţul Botoşani se află sub incidenţa unui cod portocaliu de de ploi torenţiale, însoţite de frecvente descărcări electrice, vijelii puternice şi căderi de grindină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel