Furtuna Isha lovește Europa. Cod roșu în mai multe regiuni din Irlanda
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Unsplash
Unsplash
Un cod roșu a fost emis pentru districtele Donegal, Galway și Mayo din Iralnda, iar autoritățile avertizează oamenii să aibă grijă în timpul furtunii Isha.

Astăzi sunt așteptate vânturi „extrem de puternice” și „rafale distructive” în cele trei districte, în special în zonele de coastă, scrie Breakingnews.ie.

O avertizare de cod portocaliu la nivel național pentru vânt puternic va intra și ea în vigoare în această seară.

Zeci de zboruri au fost anulate, deviate sau întârziate de pe aeroporturile irlandeze, pe măsură ce furtuna s-a intensificat pe parcursul zilei.

În cursul zilei de duminică, Organizația de Cercetare a Tornadelor și Furtunilor a emis, de asemenea, un avertisment de tornadă pentru întreaga țară.

Paul Rock, care a prezidat duminică dimineața o reuniune a Coordonării Naționale pentru Situații de Urgență pentru a coordona răspunsul guvernului, a spus că furtuna Isha e „deosebit de urâtă”.

„Nu vrem să moară nimeni ca urmare a acestei furtuni”, a spus domnul Rock la radioul RTÉ.

„Așa că vrem ca oamenii să țină cont de mesajele de siguranță publică.”, a adăugat el.

Acesta a cerut cetățenilor să stea departe de toate zonele de coastă pe durata avertismentelor, cei care pleacă la drum să fie conștienți de condițiile periculoase de conducere. El  i-a îndemnat pe oameni să nu atingă firele electrice căzute.

Vor exista întârzieri în porturi, aeroporturi și, eventual, la unele sisteme de transport public. Oamenii au fost sftătuiți să verifice online unde pot să vadă dacă serviciile sunt întrerupte.

Paul Rock a spus că se așteaptă ca școlile să se deschidă în mod normal luni, deoarece avertismentele expiră la primele ore ale zilei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel