Urmărește emisiunea live
Data actualizării:
Data publicării:

Furtună în deşert, prăjitura cu care dai lovitura de Crăciun. Trebuie încercată

Autor: Ana Vasilescu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Prăjitura "Furtună în deşert" este ideală pentru masa de sărbători. Cei dragi îşi vor linge degetele.

Ingrediente Blatul 1

 

6 ouă

8 linguri de zahăr

6 linguri apa

3 linguri cacao

9 linguri de făina

Un praf de copt

Mod de preparare

Se bat ouăle, se adaugă zahărul, apa şi cacao şi se amestecă. Se adaugă făina cu praful de copt şi se amestecă bine. Se unge tava cu puţin ulei, se pune o foaie de copt, apoi se pune aluatul şi se bagă la cuptor timp de 30 de minute, la o temperatură de 180 de grade.

Ingrediente Blatul 2

 

6 albușuri

10 linguri de zahăr

3 linguri făină

300 grame nucă prăjită și tăiată

Mod de preparare

Se bat albușurile, se adaugă zaharul, făina și nuca apoi se dă la copt 15 minute.

Ingrediente cremă

 

6 gălbenuşuri

250 de grame de zahăr pudră

2 pachete de unt

o esenţă de rom

Citeşte şi Cartofi ţărăneşti ca la mama acasă. Cea mai bună reţetă

 

Mod de preparare

Gălbenuşurile cu zahărul se pun pe foc la bain marie şi amestecăm până când se topeşte zahărul. Apoi, se lasă să se răcească, după care se amestecă cu două pachete de unt. Amestecaţi bine până când nu se mai simte zahărul.

Tăiem blatul 1 în două bucăţi și se umple cu crema obținută. Blatul 2 se aşează între cele două bucăţi de la Blatul 1. Deasupra se pune ciocolată de menaj topită la bain - marin cu puțin ulei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel