Furtună de nisip în Beijing. Record negativ al calității aerului / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Furtună de nisip în Beijing. Record negativ al calității aerului / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Furtună de nisip în Beijing. Record negativ al calității aerului / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Locuitorilor din Beijing li s-a cerut să evite activitățile în aer liber, deoarece vânturile puternice aduc praf din nord-vest.

Locuitorii Beijingului au folosit ochelari de protecție, măști și plase de păr pentru a se proteja de aerul sufocant. Administrația orașului a ordonat tuturor școlilor să anuleze sportul și evenimentele în aer liber și i-a sfătuit pe cei cu boli respiratorii să rămână în interior.

Indicele oficial al calității aerului din Beijing a atins un nivel maxim de 500 luni dimineață, particulele plutitoare cunoscute sub numele de PM10 ajungând la peste 8.100 micrograme pe metru cub în șase părți ale orașului, potrivit tabloidului de stat Global Times. Vizibilitatea a fost redusă între 300 și 800 de metri , a raportat presa de stat.

Discuția despre poluare a aprins discuțiile în mediul online. Unii utilizatori ai Weibo au spus că aerul amintește de filmul de science-fiction apocaliptic Interstellar. „Această furtună de nisip roșu portocaliu face să pară sfârșitul lumii”, a spus un utilizator de la Weibo. 

Beijingul se confruntă cu furtuni regulate de nisip în martie și aprilie, ca urmare a apropierii sale de deșertul Gobi, precum și din cauza defrișărilor din nordul Chinei. Beijingul și regiunile înconjurătoare au suferit de niveluri relativ ridicate de poluare în ultimele săptămâni, orașul fiind, de asemenea, învăluit în smog în timpul deschiderii parlamentului, începând cu 5 martie, precizează AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel