Data publicării:

Furtuna care face ravagii în Europa ajunge în România. Elena Mateescu (ANM): Ce zone vor fi afectate

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Elena Mateescu, directorul ANM, a intervenit telefonic la Antena3 CNN unde a oferit prognoza meteo pentru această perioadă. 

Furtuna care face ravagii în Europa ajunge și în România. Elena Mateescu a spus ce zone vor fi afectate. 

„Vorbim de o informare meteorologică care a intrat în vigoare la ora 15:00, rămâne în vigoare până vineri dimineață la ora 10:00, interval în care vorbim de precipitații moderate cantitativ în special în partea de vest, nord-vest a țării, dar și în nordul Carpaților Orientali și Munții Apuseni, acolo unde precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare.

În zona de munte, cantitățile de apă cumulate vor fi de 20-30l/mp, izolat peste 40l/mp, vântul va putea avea intensificări în partea de vest, nord-vest, cu rafale de 45-55 km/h, iar la munte 60-80 km/h.

De vineri, aria precipitațiilor se va extinde treptat și vor fi predominant sub formă de lapoviță și ninsoare pentru că, de vineri, răcirea va fi semnificativă începând din jumătatea nordică a țării acolo unde maximele nu vor mai depăși 5-6 grade Celsius.

De asemenea, sâmbătă, vremea va continua să se răcească în toată țara, accentuat inclusiv în partea de sud și sud-est a țării cu valori de până la -1 grad pe litoral și chiar în Capitală 1-2 grade Celsius.

Vorbim și de minime foarte coborâte la sfârșitul acestei săptămâni, cu valori de până la -14 grade, duminică dimineață, în zonele depresionare din estul Transilvaniei sau în nordul țării, chiar și -6, posibil -4 grade, în Capitală, dar tendința de a avea precipitații predominant sub formă de lapoviță și ninsori, inclusiv în Capitală, va fi de interes la acest sfârșit de săptămână.", a spus Elena Mateescu la Antena3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel