Furtul de catalizatoare auto, "crima perfectă". Poliţiştii rezolvă un procent infim dintre cazuri
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Malte Luk, pexels
Fotografie de la Malte Luk, pexels
Furturile de convertoare catalitice au crescut în ultima perioadă, din cauza creşterii preţurilor la platină, paladiu şi rodiu, substanţe care pot fi găsite în aceste piese auto. 

Această infracţiune este, însă, "crima perfectă", pentru că poliţiştii rezolvă un procent infim dintre plângeri. În Marea Britanie şi Ţara Galilor au avut loc 50.223 de astfel de furturi între 2017 şi 2021, scrie carscoops.com. Peste 36.000 de astfel de infracţiuni au avut loc doar în Londra, dar numai 544 dintre ele au fost rezolvate. 

În alte părţi ale ţării, au fost rezolvate doar... patru cazuri. 

"Recunoaştem impactul pe care furtul îl poate avea asupra victimelor şi vrem ca aceşti infractori să fie acuzaţi şi aduşi în faţa justiţiei. Am înregistrat progrese semnificative prin acţiuni naţionale împotriva vânzătorilor de fier vechi", a transmis un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne britanic, conform sursei citate. 

Care este cel mai bun de a evita să ţi se fure catalizatorul 

Deşi poliţia este conştientă de aceste furturi, se pare că cea mai bună metodă pentru prevenirea furturilor de catalizatoare rămâne proactivitatea. Astfel, se recomandă şoferilor să îşi bage maşinile în garaje încuiate. Dacă asta nu este posibil, atunci maşinile trebuie parcate în zone bine iluminate, iar catalizatorul ar trebui protejat printr-un scut. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel