Fursecuri "Gurița Locotenentului". Rețeta veche românească
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ
Rețeta de fursecuri "Gurița Locotenentului" te va cuceri, cu siguranță. Iată cum se prepară.

Ingrediente 

- 2 cești unt moale
- 1 ceaşcă zahăr
- 2 linguriţe esenţă de vanilie
- 4 cești făină

Pentru decor

- 100 g zahăr cristale sau decoraţiuni de prăjituri

Cum se prepară

Încinge cuptorul la 180 de grade, foc mediu şi tapetează o tavă mare cu hârtie de copt. Bate untul cu zahărul până obţii o spumă pufoasă, apoi adaugă esenţa de vanilie, potrivit retete.unica.ro. Adaugă şi făina în ploaie şi amestecă bine, până la omogenizare. Întinde aluatul de fursecuri Guriţa Locotenentului cu făcăleţul pe o suprafaţă pudrată cu făină.

Vezi și: Icre false. Rețeta care te va surprinde. Este mai bună decât varianta originală!

Ia un pahar de ţuică, sau orice recipient cu o margine rotundă foarte mică (poţi folosi chiar şi forme speciale de fursecuri rotunde, dacă sunt foarte mici, cât ai lăsa semn pe un şerveţel cu buzele ţuguiate). Presează buza paharului de aluat, astfel încât să obţii nişte bănuţi mici. Le poţi trasa o linie uşoară cu o scobitoare, astfel încât să semene cu buzele dulci ale locotenentului. Poţi pudra suprafaţa cu zahăr în cristale mari, sau alte decoraţiuni dulci, pentru nişte fursecuri mai arătoase.

Pune fursecurile pe hârtia de copt şi dă la foc mediu circa 10-12 minute. Se servesc la cafea, ceai sau cu lapte şl neapărat imaginaţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel