Fursecuri cu ciocolată și alune. Rețeta pentru masa de Paști
Aceste fursecuri cu ciocolată și alune vor face senzație, la masa de Paști.
Ingrediente:
- 1/2 cană (113 grame) unt, la temperatura camerei
- 1/2 cană (100 grame) zahăr granulat
- 1/2 cană (100 grame) zahăr brun
- 1 ou
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 1/2 cani (190 grame) făină
- 1/2 linguriță praf de copt
- 1/4 linguriță sare
- 1 cană (170 grame) ciocolată neagră tocată
- 1/2 cană (60 grame) alune tocate
Cum se prepară
Încălziți cuptorul la 180°C și pregătiți o tavă de copt, tapetând-o cu hârtie pergament. Într-un bol mare, bateți untul, zahărul granulat și zahărul brun până obțineți o compoziție cremoasă. Adăugați oul și extractul de vanilie și amestecați bine.
În alt bol, amestecați făina, praful de copt și sarea. Adăugați acest amestec treptat în compoziția umedă și amestecați până la omogenizare. Încorporați ciocolata și alunele tocate.
Formați biluțe de aluat și așezați-le pe tava pregătită, lăsând suficient spațiu între ele pentru a se extinde în timpul coacerii. Coaceți fursecurile în cuptorul preîncălzit timp de 10-12 minute sau până când marginile devin ușor aurii.
Lăsați fursecurile să se răcească pe tavă timp de câteva minute înainte de a le transfera pe un grătar pentru răcire completă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News