Fursecuri cu ciocolată, mai gustoase decât cele cumpărate din magazin. Rețeta simplă
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 03 oct 2022, 09:26
WhatsApp
Fursecuri cu ciocolată, mai gustoase decât cele cumpărate din magazin. Rețeta simplă. Sursa - Pexels
Fursecuri cu ciocolată, mai gustoase decât cele cumpărate din magazin. Rețeta simplă. Sursa - Pexels
Vă oferim rețeta unor fursecuri  cu ciocolată moi și fragede, care se topesc în gură. Se prepară rapid, într-un cuptor cu microunde.

Rețeta este foarte simplă și fursecurile vor fi mult mai gustoase decât cele cumpărate din magazin.

Ingrediente:

unt - 20 grame;

zahăr brun - 25 grame;

lapte - 10 ml;

făină - 55 grame,

praf de copt - 1/8 linguriță;

sare - 1/2 linguriță;

ciocolată - 70 grame.

Modul de preparare

 

Topiți untul în cuptorul cu microunde. Amestecați bine untul cu zahărul și laptele până când zahărul se dizolvă. Se adaugă făina cernută, praful de copt și sarea. Amestecați din nou. Acum este momentul să încorporați și ciocolata în aluat.

Ouă murate, pe care întreaga familie le va iubi. Trei rețete rapide

Transferați aluatul pe suprafața de lucru. Formați mai multe biluțe și aplatizați-le. Așezați-le pe o farfurie potrivită pentru cuptorul cu microunde.

Coaceți fursecurile în cuptorul cu microunde, doar 1 minut, la putere maxima. Lăsați fursecurile să se răcească, astfel încât să capete structura dorită. Iată că nu toate produsele de copt de casă necesită timp și experiență pentru a le găti. Poftă bună!

Vezi si:

Nu mai cumpărați pâine feliată. Iată trei motive întemeiate

Multe persoane cumpără pâine feliată din motive de comoditate: nu pierd timpul și pot pune pe masă felii de aceeași grosime.

Cu toate acestea, cel mai bine este să nu mai cumpărați și să nu consumați pâine feliată. Iată cel puțin 3 motive.

Pâinea feliată este mai scumpă decât pâinea obișnuită. Dar acest lucru nu afectează cererea uriașă pentru ea. Cu toate acestea, un astfel de produs poate fi periculos pentru sănătate.

În primul rând, pâinea feliată se va altera mai repede decât cea întreagă. Motivul este că suprafața pentru apariția și înmulțirea mucegaiului este mai mare.

De obicei, pâinea feliată se depozitează într-o pungă de plastic în frigider. O astfel de depozitare nu este potrivită, fiindcă se formează condens în interiorul pungii, iar pâinea nu respiră și devine umedă.

Transformă pastele obișnuite într-un preparat delicios, dacă urmezi aceste sfaturi simple

În al doilea rând, pâinea feliată se usucă mai repede. Prin urmare, pâinea trebuie păstrată într-o pungă de pânză. Puteți reda pâinii prospețimea, după ce o udați cu puțină apă și o puneți în cuptorul cu microunde.

În al treilea rând, trebuie să aveți în vedere și modul în care pâinea a fost feliată. În brutării se folosesc cuțite speciale, care sunt unse cu ulei. Drept urmare, feliile nu se lipesc una de alta și nu se sfărâmă, iar numărul de calorii se va mări din cauza uleiului.

BONUS. Clătite mexicane, cu carne: secretul aluatului perfect cu lapte

Clătitele mexicane sunt fragede, pufoase și foarte gustoase. Se topesc literalmente în gură. Aluatul se prepară cu lapte, iar umplutura se face din carne și legume.

Pentru aluat vei avea nevoie de:

300 grame de făină;

750 ml lapte;

1 lingură de zahăr;  

2 linguri de ulei vegetal;

2 ouă;

0,5 lingură de boia roșie;

sare și piper după gust.

Pentru umplutură vei avea nevoie de:

350 grame de carne de porc tocată;

300 grame de porumb;

100 grame de brânză;

3 linguri sos de roșii;

boia, sare și piper - după gust.

Pentru pane:

2 ouă;

100 de pesmet.

Rețeta pas cu pas

Aluatul se prepară astfel: trebuie să bați ouăle cu zahăr și sare. Adaugă cea mai mare parte din lapte și făina cernută. Pune și uleiul și amestecă până la omogenizare. Încinge o tigaie și prăjește clătitele pe ambele părți până se rumenesc. 

Coaste de porc cu prune și miere, suculente și parfumate. Secretul constă în sosul delicios

Acum trebuie să pregătești umplutura. Călește ceapa tocată până se rumenește, adăugă carnea tocată și gătește zece minute. Pune apoi boabele de porumb, boiaua de ardei, sarea, piperul și sosul de roșii.

Brânza se dă prin răzătoare. Pe fiecare clătită se întinde câte o lingură de umplutură, se presară deasupra cu brânză și se înfășoară.

Fiecare clătită mexicană trebuie dată prin ouăle bătute, apoi prin pesmet. Clătitele se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins. La servire, clătitele se decorează cu verdeață tocată. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?