Data publicării:

Furie în Grecia: Incendiu vineri noapte după ce au dat cu artificii de pe un iaht privat/ ”Suntem indignați”

Autor: Irina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
pexels/ Insula Idra
pexels/ Insula Idra
Artificiile date de pe un iaht privat au declanșat un incendiu în singura pădure de pini din Hydra vineri seara. 

Incendiul a izbucnit într-o zonă de copaci și vegetație, fără acces rutier, în vârful de sud-est al insulei, lângă plaja Agios Nikoloas. Trei pompieri, cinci voluntari și un elicopter sunt încă la fața locului. 

Autoritățile locale au condamnat incidentul.

”Suntem indignați că unii oameni au tras cu atâta iresponsabilitate focuri de artificii într-o pădure de pini”, a spus primarul din Hydra, Giorgos Koukoudakis, comentând rapoartele din presă despre incident.

Municipalitatea va depune plângere împotriva celor care au provocat incendiul atunci când vor fi identificați de autorități, a adăugat el.

Koukoudakis a spus că oficialii au fost informați despre incendiu la ora 23.20 de către cei din insula Spetses, care au putut să vadă incendiul în zona îndepărtată.

”Suntem în vârful sezonului turistic, așa că toată lumea trebuie să fie responsabilă pentru acțiunile lor”, a spus el pentru postul de stat ERT.

Hydra, sau Ydra sau Idra, iar în antichitate Hydrea, este una dintre Insulele Saronice ale Greciei, situată în Marea Egee. Este separată de Peloponez printr-o fâșie îngustă de apă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel