Furia rușilor, tot mai mare. Au încercat să dea foc unui birou militar de înrolare, folosind cocktail-uri Molotov
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Furia rușilor, tot mai mare. Au încercat să dea foc unui birou militar de înrolare, folosind cocktail-uri Molotov / Foto: Pixabay
Furia rușilor, tot mai mare. Au încercat să dea foc unui birou militar de înrolare, folosind cocktail-uri Molotov / Foto: Pixabay
Rușii au încercat să dea foc biroului militar de înrolare din Novosibirsk, pentru a scăpa de mobilizare.

O persoană necunoscută a încercat să incendieze comisariatul militar pentru districtele Leninsky și Kirovsky din Novosibirsk, joi dimineață, potrivit canalului de Telegram al guvernului regional, care îl citează pe comisarul militar al regiunii Novosibirsk, Evgeny Kudryavtsev, scrie Interfax.

"Pe 29 septembrie la 2:25 (ora Moscovei n.r.) s-a încercat incendierea comisariatului militar pentru districtele Kirovsky și Leninsky din orașul Novosibirsk. Cocktail-uri Molotov au fost aruncate în două ferestre, provocând o incendiu, care a fost lichidat cu promptitudine", sunt citate în mesajul comisarului militar.

Se observă că imobilul și sediul biroului militar de evidență și înrolare nu au fost avariate, iar suspectul a fost reținut. Autoritățile au deschis o anchetă în acest caz.

Volodin a reamintit despre interdicția celor înregistrați de a pleca fără permisiunea birourilor militare de înrolare în timpul mobilizării

În ceea ce privește cetățenii înregistrați în armată, există o regulă care le interzice să părăsească locul de reședință în timpul mobilizării fără permisiunea birourilor militare de înregistrare și înrolare, a declarat președintele Dumei de Stat, Vyacheslav Volodin.

"Aș dori să vă atrag atenția, conform Legii federale 31 "Cu privire la pregătirea și mobilizarea mobilizării în Federația Rusă", cetățenilor care sunt înregistrați în armată, din momentul anunțării mobilizării, le este interzis să părăsească locul de reședință fără permisiunea comisariatelor militare (articolul 21)", a scris Volodin pe canalul său de Telegram.

El a remarcat că "există o astfel de normă a legii și toți cei obligați să efectueze serviciul militar ar trebui să se ghideze după ea".

Potrivit lui Volodin, în timpul discuțiilor cu cetățenii ruși, una dintre întrebările frecvente este despre plecarea din țară a cetățenilor care sunt înregistrați în armată.

"Încercăm să rezolvăm problemele cu care vă confruntați", a scris Volodin.

Metoda folosită de un tânăr rus pentru a-și rupe piciorul. Urla de durere, dar și-a dorit cu orice preț să scape de mobilizare 

Un tânăr rus care încerca să evite serviciul militar în Rusia i-a cerut prietenului său să-i rupă piciorul pentru a nu fi recrutat, scrie Daily Star. Așa-numita "mobilizare parțială" face parte din planul Rusiei de a-și spori forța de invazie a Ucrainei, iar după semnarea decretului de către Putin, bărbaților cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani le-a fost interzis să părăsească regiunile în care locuiesc.

Mobilizarea militară a provocat proteste ample în țară și panică în rândul tinerilor care au luat măsuri din ce în ce mai radicale pentru a evita serviciul militar. Unii au încercat să părăsească țara și să treacă granița către țări din apropiere precum Georgia, Kazahstan și Mongolia, formând cozi de zeci de kilometri.

Într-un videoclip, un rus arată gesturile disperate pe care unii sunt pregătiți să le facă pentru a evita să fie chemați la război. Acesta și-a rugat prietenul să îi rupă piciorul. Pe filmare se vede cum băiatul se așează la capătul scărilor și își pune picioarele pe trepte. Câteva secunde mai târziu, prietenul lui vine sărind peste piciorul lui, spărgându-i oasele. Bărbatul scoate un urlet și se dă într-o parte din cauza durerii chinuitoare pe care o simte. Vezi video AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel