Funeriu îl acuză pe Ponta că își asumă meritele Guvernului Boc
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp

Fostul ministru al Educației și Cercetării în guvernarea PDL, Daniel Funeriu, consideră că Victor Ponta își asumă meritele echipei lui Emil Boc, în contextul în care, vineri, a avut loc, la Măgurele, ceremonia de lansare a proiectului european ELI-NP, cel mai mare laser din lume.

”Asta este mizeria din politică, dar în același timp și frumusețea ei. Cum credeți că mă simt eu, astăzi, când după ani de muncă, în care am convins laureați al premiului Nobel, întreaga Comisie Europeană, lumea bună, japonezi, americani, am convins toată lumea bună a științei ca UE să dea României 300 de milioane de euro pentru cel mai mare proiect științific din istoria României. Partea dificilă a fost făcută în mandatul premierului Boc, la ministerul Educației și Cercetării pe care am avut onoarea să-l conduc”, a declarat fostul ministru al Educației, potrivit B1 TV.

Daniel Funeriu îl acuză pe premierul Ponta că nu recunoaşte meritele acestor eforturi, mulțumirile fiind adresate, în special, comisarului european pentru politici regionale şi, în general "celor care au făcut posibil proiectul".

“În urmă cu doi ani de zile, în prezentarea unei strategii a României de dezvoltare, am aflat pentru prima dată despre proiectul – nici nu ştiam cum să-i spun, ELI – şi îmi amintesc foarte bine acest lucru, pentru că mulţi dintre cei care au auzit de proiect în urmă cu doi ani, şi o parte importantă din mass-media, din comentatorii politici, au luat foarte în râs acest proiect, că «sigur» o să fie în România cel mai mare laser, că noi nu suntem în stare de aşa ceva. Din fericire, au fost mai mulţi oameni care au avut mai multă încredere, iar unul dintre ei este comisarul Hahn”, a declarat, vineri, premierul Victor Ponta, la ceremonia de lansare a proiectului european ELI-NP, de la Măgurele.

În septembrie 2012, Comisia Europeană a aprobat finanţarea cu 180 de milioane de euro din fondurile structurale a construcţiei în România, pe platforma de la Măgurele, a laserului şi laboratoarelor proiectului “Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics ELI-NP“, infrastructura de cercetare de vârf urmând să implice 40 de instituţii academice şi de cercetare din 13 state membre. Costul integral al proeictului însumează 356,2 milioane euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel