Data publicării:

Fundația prin care Simion și-a ”colectat” darul de nuntă ar fi finanțată de generali SIE în rezervă. Legături interesante

Autor: Irina Constantin | Categorie: Politica
WhatsApp
George Simion
George Simion
Iată cine ar fi oamenii din spatele lui George Simion. 

George Simion este acuzat că fundația prin care a colectat darul de nuntă ar fi finanțată de generali SIE, în rezervă. Se pare că banii generalilor (r) sunt orientați spre o agenție de știri naționaliste pentru diaspora, prin care s-ar face sistematic propagandă pentru AUR. La ultimele alegeri parlamentare, președintele fundației se pare că a reprezentat AUR în în cadrul Biroului Electoral Central, mai scrie captura.ro. În plus, se pare că fondatorul - președintele executiv al fundației - ar fi lucrat la Departamentul Românilor de Pretutindeni (DRP), de unde ar fi direcționat bani publici către propriul ONG.

Fondatorul fundației este Eugen Popescu. Pe vremea lui Adrian Năstase, a condus Direcția pentru Strategii, Comunicare și Relații Publice a DRP. În 1999, a fondat Fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni (FNRP), iar în 2001 a fost angajat la Guvern în departamentul cu nume și obiectiv similar, condus de Titus Corlățean, mai scrie sursa citată. Cât timp a fost în Guvern, fundația a fost gestionată oficial de soția sa și a beneficiat de finanțări de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, unde era șef chiar fondatorul entității. Printre sponsorii FNRP se numărau și diferite societăți de stat. 

George Simion a susținut că darul de nuntă colectat prin FNRP are ca destinație subvenționarea construcției spitalului modular, anunțat de AUR.

În același timp, președintele FNRP, Laurentiu Plăeșu, colaborator vechi al fondatorului Eugen Popescu, a reprezentat AUR în cadrul Biroului Electoral Central, la alegerile parlamentare din 2020.

Citește mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel