Data actualizării:
Data publicării:

Fundașul Dani Alves va fi judecat pentru viol. Ce pedeapsă riscă fotbalistul brazilian

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sport
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Fundașul Dani Alves, închis din ianuarie, va fi judecat pentru viol. Ce pedeapsă riscă fotbalistul brazilian.

Dani Alves, fost jucător al naţionalei de fotbal a Braziliei, care se află închis încă din luna ianuarie după ce a fost acuzat de viol, va fi deferit justiţiei spaniole, existând suficiente ”indicii raţionale” pentru a justifica deschiderea unui proces, scrie marţi ziarul Le Parisien, citat de Agerpres.

Amintim că fundaşul în vârstă de 40 de ani este acuzat de o tânără că a violat-o la sfârşitul lui decembrie în toaletele unei discoteci la modă din Barcelona.

Astfel, Înalta Curte din Barcelona a confirmat ordonanţa stabilit la finalul anchetei şi a decis trimiterea în judecată a brazilianului, care este încarcerat din 20 ianuarie la penitenciarul Brians 2, din regiunea Barcelona.

Declaraţiile victimei şi ale martorilor, precum şi opiniile experţilor, constituie probe suficiente pentru a-l trimite în judecată pe fostul fotbalist de la FC Barcelona şi PSG pentru infracţiunea de agresiune sexuală, categorie penală care include violul în Spania.

”La ora actuală, considerăm că există suficiente indicii raţionale pentru a accepta deschiderea procesului în termenele solicitate de ministerul public şi de acuzarea privată”, se arată în ordonanţă.

Acuzarea şi ministerul public au acum la dispoziţie cinci zile lucrătoare pentru a-şi prezenta concluziile. Împotriva brazilianului ar urma să fie solicitată o pedeapsă cu închisoarea de la 8 la 10 ani.

Apărarea insistă asupra caracterului consensual al relaţiei şi consideră că principiul prezumţiei de nevinovăţie a fost încălcat având în vedere mediatizarea răsunătoare a cazului. Mai mult decât atât, avocata lui Dani Alves cere anularea procedurii, precum și clasarea dosarului. Data la care va avea loc procesul va fi stabilită ulterior.

Dani Alves a evoluat la FC Barcelona în perioadele 2008-2016 şi 2021-2022, iar din iulie 2022 a semnat un contract pe un an cu Pumas UNAM, care i-a reziliat înţelegerea pe 20 ianuarie, în ziua în care a fost arestat.

Citește și: FIFA i-a interzis lui Rubiales prezența la orice activitate fotbalistică, vreme de trei ani de zile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel