Culisele vieții lui Fuego: Trebuie să-mi strig încercările. ”O mare surpriză pentru voi”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Facebook, Fuego Paul Surugiu
Foto: Facebook, Fuego Paul Surugiu
Paul Surugiu, cunoscut după numele de scenă Fuego, lansează marţi, de ziua lui, cartea autobiografică "Confesiuni. Cu sufletul pe scena vieţii", apărută la editura Bookzone.

După o carieră de peste 30 de ani, Fuego, un artist care a cucerit inimile a sute de mii de români cu melodiile sale încărcate cu energie şi mesaje calde, şi-a dorit ca de ziua lui, pe data de 23 august, să lanseze o carte, dar nu pentru a obţine o altă titulatură artistică, recunoscând că nu este scriitor, ci pentru a le oferi oamenilor care l-au susţinut şi apreciat de-a lungul carierei un dar de preţ: povestea nespusă a vieţii lui, potrivit unui comunicat transmis Agerpres.

Viaţa ca o poveste

Volumul cuprinde, de asemenea, poveştile artistului alături de oameni excepţionali, care i-au marcat existenţa şi cariera, printre care: Felicia Filip, Paula Seling, Angela Similea, Mirabela Dauer, Eugen Doga, Sofia Vicoveanca, Grigore Vieru. Fiecare carte este însoţită de un CD special, cu 19 dintre cele mai recente melodii ale artistului. "Volumul acesta nu este altceva decât o bucată întreagă, sinceră şi necosmetizată a vieţii mele, a gândurilor mele, a oamenilor care mi-au păşit pragul sentimentelor, a unor mirări. N-aş putea cuprinde tot şi sunt sigur că nu mă opresc aici şi că voi continua să scriu. Nu pentru că asta mi-ar fi profesia sau pentru că vreau să am vanităţi, ci pentru simplul faptul că vorbele mele aştern liniştea, pentru că mă relaxez şi pentru că simt eu că trebuie să-mi strig încercările. Sper să vă placă şi să mă descoperiţi pe deplin, aşa cum sunt!", a afirmat Paul Surugiu - Fuego.

Cuvânt înainte semnat de preşedintele Academiei Române

Prefaţa volumului este scrisă de preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop. "Fuego, deja de câteva decenii încoace, răspândeşte în jur lumină de adevăr şi de dreptate, dar mai ales de bunătate şi de iubire. Mesajul său este autentic şi este receptat aşa de masiv fiindcă este sincer. Preaplinul sufletului său este acelaşi cu mesajul operei sale, cântate sau vorbite sau exprimate în alte forme artistice. Iar publicul ales căruia i se adresează simte asta, simte autenticitatea şi sinceritatea, simte potriveala de care vorbeam, simte inima vibrând şi mintea gândind frumos şi curat. Prin toate acestea, marele artist încetează să fie un rapsod local, proiectându-se înspre lume, înspre universalitate", spune Ioan-Aurel Pop. 

Fuego a mărturisit că scopul său este să facă numai bine și să lase ceva notabil în urma sa. Pentru el, arta pe care o face, fie că e vorba de muzică, pictură sau scriitură reprezintă porți de acces la oameni. Muzicianul a mai spus că îl încearcă, totuși, o oarecare nostalgie odqată cu trecerea timpului. Se gândește că sunt momente pe care nu le mai poate recupera, însă se bucură de tot ce îi oferă viața în prezent. Dincolo de toate, Paul Surugiu susține că este împăcat, dar și ușor agitat, mereu în vervă, gata de acțiune.

Ziua artistului a început deja, în forţă, încă de astăzi, deşi pe 23 august este născut Fuego. "Urările au început deja, în avans! Mulțumesc că vă gândiți la mine, mulțumesc pentru că vă rupeți din timp să-mi transmiteți gândul vostru! Mâine, de ziua mea, am o mare surpriză pentru voi! Mai jos, am fost surprins zilele trecute la minunata nuntă a Andreei și a lui Cosmin, de la Ploiești! Vă iubesc!" - a postat Paul Surugiu pe pagina lui de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel