VIDEO cu FURTUNA de nisip care a făcut prăpăd în Brazilia. ”Un DEZASTRU complet”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
O furtună de nisip s-a format din Brazilia. 

O furtună de nisip care a durat 20 de minute a provocat pagube semnificative caselor din orașul Catanduva din São Paulo, Brazilia, relatează BBC

Furtunile de nisip au acoperit, de asemenea, alte orașe și localități din regiune, determinând cerul să se transforme în diferite nuanțe de portocaliu și maro. Linia orizontului din întreaga țară și-a schimbat culoarea din cauza vântului puternic suprapus cu o secetă severă care a lovit țara.

Excesul de căldură agravează situația

Nu toate secetele se datorează schimbărilor climatice, dar excesul de căldură din atmosferă extrage mai multă umiditate din pământ și agravează secetele.

„Vântul a bătut cu putere. Apoi au venit rafale mai reci și mai puternice, care au pus la pământ copaci, au dărâmat și farfuria antenei de satelit de pe casa mamei mele, au smuls mai multe bucăți de țiglă, a dărâmat copaci peste tot în oraș, a fost un dezastru complet”, a declarat un localnic pentru BBC. 

La nivel global, planeta s-a încălzit deja cu aproximativ 1,2 grade Celsius, de când a început era industrială, iar temperaturile vor continua să crească, cu excepția cazului în care guvernele din întreaga lume vor reduce semnificativ emisiile.

Caz similar în China

Un caz similar a avut loc la sfârșitul lunii iulie în China. În decurs de câteva minute, o furtună uriașă de nisip a făcut ravagii în orașul istoric Dunhuang din nord-vestul Chinei. Vântul a ridicat un „zid” de nisip de cel puțin 100 de metri înălțime peste orașul din provincia Gansu, la marginea deșertului Gobi. Furtuna de nisip a acoperit cerul și a redus vizibilitatea la mai puțin de 5 metri în unele zone, portrivit ABC.

Poliția locală a impus blocaje rutiere și a dirijat vehiculele în afara autostrăzii unde circulația a devenit practic imposibilă. În luna mai a acestui an, și capitala Beijing s-a confruntat cu o astfel de furtună de nisip. Atunci, traficul a fost blocat și peste 400 de curse aeriene au fost anulate. În speranța de a stopa valurile de nisip, China a plantat un „mare zid verde” de arbori, precizează Timpul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel