Frunzele de dafin, beneficii nebănuite pentru sănătate
Data publicării:
Autor: Ana Vasilescu
WhatsApp
Frunzele de dafin sunt foarte utilizate în bucătărie. Cu toate acestea, puţin sunt cei care ştiu cât de importante sunt pentru sănătatea noastră. 

Frunzele de dafin sunt o sursă foarte bogată de vitamina C. Această vitamină este un puternic antioxidant care ajută la eliminarea radicalilor liberi din organism. Vitamina C are, de asemenea, capacitatea de a vindeca rapid rănile. 

Frunzele de dafin pot ajuta la reducerea durerilor articulare. Se fierbe un litru de apă și se adaugă 10 grane de frunze de dafin. Aplicați pe zona afectată. 

Frunzele de dafin au proprietăți diuretice și de stimulare a apetitului.

Infuziile preparate din frunze de dafin sunt cunoscute pentru ameliorarea ulcerului.

De asemenea, frunzele de dafin pot fi folosite şi ca tratament pentru gripă, dureri musculare sau bronşită.

Selectarea și depozitarea frunzelor de dafin

 

În mod tradițional, frunzele de dafin sunt colectate și uscate lent pentru a-și păstra uleiurile esențiale volatile.

În magazinele de condimente, puteți găsi diferite tipuri de preparate din frunze de dafin. Complet deshidratate, ele sunt uscate și zdrobite.

Cumpărați din surse autentice și evitați-le pe cele care nu miros. Acestea pot avea pete, ciuperci și frunze infectate.

Odată ajuns acasă, puneți frunzele de dafin într-un borcan etanș și păstrați-l departe de lumina directă.

Nu ar trebui să fie depozitate mai mult de un an, deoarece ar pierde aroma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel