Data publicării:

Frunzele de sfeclă roșie sunt foarte sănătoase. Iată care sunt beneficiile lor și cum să le gătești

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Frunzele de sfeclă roșie sunt foarte sănătoase. Iată care sunt beneficiile lor și cum să le gătești. Sursa foto: freepik.com
Frunzele de sfeclă roșie sunt foarte sănătoase. Iată care sunt beneficiile lor și cum să le gătești. Sursa foto: freepik.com

Sfecla conține o cantitate imensă de nutrienți. Cu toate acestea, nu doar rădăcinile acestei legume sunt utile, ci și frunzele sale. Principalul lucru este să le gătești corect.

Abundența de nutrienți și vitamine, conținute de sfeclă, transformă această legumă populară într-un super aliment. Nu mai puțin interesante sunt frunzele de sfeclă, pe care gospodinele cu experiență nu le ignoră, îmbogățind cu ele o mare varietate de preparate.

Dacă scopul tău este să mănânci variat, asigură-te că adaugi în alimentație nu doar sfecla, ci și frunzele ei. Le poți consuma gătite sau proaspete. După cum știi, legumele cu frunze verzi sunt extrem de sănătoase, așa că nu este de mirare că și cele de sfeclă roșie sunt la fel.

 Beneficiile citricelor: iată motivele pentru care ar trebui să consumi mai des fructe exotice

Frunzele de sfeclă sunt bogate în vitamina A. Aproximativ 38 de grame din acest produs pot furniza aproape jumătate din cantitatea zilnică recomandată. Vitamina A este un antioxidant important solubil în grăsimi, cu o multitudine de beneficii: stimulează sistemul imunitar și face pielea ca să arate sănătoasă și strălucitoare.

De asemenea, frunzele de  de sfeclă conțin un conținut ridicat de vitamina C, care este foarte importantă pentru organismul uman, mai ales în sezonul rece. Susține sistemul imunitar la nivelul corespunzător și luptă cu succes împotriva virușilor și bacteriilor.

Un alt plus al frunzelor de sfeclă este prezența polifenolilor. Au proprietăți antioxidante remarcabile care ajută la prevenirea și combaterea diferitelor inflamații.

 

Cum se gătesc frunzele de sfeclă?

 

În cele mai multe cazuri, conținutul de nutrienți al frunzelor de sfeclă este redus ca urmare a gătirii puternice, așa că nu ar trebui să le gătești la temperaturi ridicate. Cel mai bine este să le aburești sau să le prăjești ușor.

Apă cu castraveți: 6 motive pentru a începe dimineața cu o băutură sănătoasă

Dacă mănânci frunzele crude, vitaminele și substanțele nutritive se păstrează complet. Folosește frunzele de sfeclă roșie în salate. Freacă-le cu puțină sare, apoi adaugă ulei de măsline pentru a îmbunătăți gustul.

Poți face și smoothie-uri  cu gust dulce, iar frunzele de sfeclă roșie sunt ideale pentru prepararea acestui fel de mâncare. Ele pot fi combinate cu produse la alegere.

Cum să rămâi sănătos în sezonul răcelilor și a gripei? Urmează câteva reguli simple

O altă opțiune grozavă este sosul pesto. Se poate consuma cu sandvișuri, pizza și paste. Frunzele de sfeclă fierte sunt o garnitură delicioasă și sănătoasă pentru preparatele din carne și pește.

Dacă faci o supă care include spanac, kale sau alte legume cu frunze verzi ca ingredient, este ușor să le înlocuiești cu frunze de sfeclă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel