Abundența de nutrienți și vitamine, conținute de sfeclă, transformă această legumă populară într-un super aliment. Nu mai puțin interesante sunt frunzele de sfeclă, pe care gospodinele cu experiență nu le ignoră, îmbogățind cu ele o mare varietate de preparate.
Dacă scopul tău este să mănânci variat, asigură-te că adaugi în alimentație nu doar sfecla, ci și frunzele ei. Le poți consuma gătite sau proaspete. După cum știi, legumele cu frunze verzi sunt extrem de sănătoase, așa că nu este de mirare că și cele de sfeclă roșie sunt la fel.
Beneficiile citricelor: iată motivele pentru care ar trebui să consumi mai des fructe exotice
Frunzele de sfeclă sunt bogate în vitamina A. Aproximativ 38 de grame din acest produs pot furniza aproape jumătate din cantitatea zilnică recomandată. Vitamina A este un antioxidant important solubil în grăsimi, cu o multitudine de beneficii: stimulează sistemul imunitar și face pielea ca să arate sănătoasă și strălucitoare.
De asemenea, frunzele de de sfeclă conțin un conținut ridicat de vitamina C, care este foarte importantă pentru organismul uman, mai ales în sezonul rece. Susține sistemul imunitar la nivelul corespunzător și luptă cu succes împotriva virușilor și bacteriilor.
Un alt plus al frunzelor de sfeclă este prezența polifenolilor. Au proprietăți antioxidante remarcabile care ajută la prevenirea și combaterea diferitelor inflamații.
Cum se gătesc frunzele de sfeclă?
În cele mai multe cazuri, conținutul de nutrienți al frunzelor de sfeclă este redus ca urmare a gătirii puternice, așa că nu ar trebui să le gătești la temperaturi ridicate. Cel mai bine este să le aburești sau să le prăjești ușor.
Apă cu castraveți: 6 motive pentru a începe dimineața cu o băutură sănătoasă
Dacă mănânci frunzele crude, vitaminele și substanțele nutritive se păstrează complet. Folosește frunzele de sfeclă roșie în salate. Freacă-le cu puțină sare, apoi adaugă ulei de măsline pentru a îmbunătăți gustul.
Poți face și smoothie-uri cu gust dulce, iar frunzele de sfeclă roșie sunt ideale pentru prepararea acestui fel de mâncare. Ele pot fi combinate cu produse la alegere.
Cum să rămâi sănătos în sezonul răcelilor și a gripei? Urmează câteva reguli simple
O altă opțiune grozavă este sosul pesto. Se poate consuma cu sandvișuri, pizza și paste. Frunzele de sfeclă fierte sunt o garnitură delicioasă și sănătoasă pentru preparatele din carne și pește.
Dacă faci o supă care include spanac, kale sau alte legume cu frunze verzi ca ingredient, este ușor să le înlocuiești cu frunze de sfeclă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- O nouă escrocherie face ravagii în Franța. Ce este metoda "cetățeanul român"
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- Salariu minim mai mare decât cel minim pe economie și șase salarii compensatorii pentru toți angajații din bănci. Acordul parafat miercuri cu sindicatele
- Mircea Badea, propunere tare pentru șoferii de mașini electrice: Ori protejezi natura, ori ce faci?!
- Satul în care vin turiști din Austria, Germania, Belgia și de peste Ocean. Tanti Emilia dezvăluie secretele ciorbei de miel: ”Este regele ciorbei”
- Acoperiș pe toate blocurile. Sociologul Bulai vine cu o idee inedită, ca la țară, dar cu ”super rentabilitate”: Micul Paris pe bune!
- Ucraina a refuzat ca o stradă din Odesa să se numească Mihai Eminescu. Ce variante au fost acceptate
- Mugur Ciuvică a spus cine ar fi cel mai bun președinte pentru România: E la ani lumină față de orice contracandidat / video
- Marte în Berbec, din 30 aprilie. Ce aduce în viețile noastre. Patru zodii sunt primele afectate
- Iohannis zice că "economia României nu șchioapătă". Coșea: Bineînțeles că nu, pentru că se târâie ca un melc. Ce îi trebuie pentru a deveni "tigru"
- Unde au dispărut tinerii magistrați care protestau și promiteau schimbarea sistemului
- Școala românească nu mai pune accentul pe valorile etice. Profesor universitar: Doar prin educație morală construim o țară educată
- Cum fac criminaliștii percheziția informatică. „Nu întotdeauna este prezent și suspectul”