Data publicării:

Fructe și legume de la supermarket, vândute drept „din grădină”. Poliția caută escrocul care prăda persoane vulnerabile

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Un escroc care vindea fructe și legume „bio” de la supermarket a fost dat în urmărire de polițiștii britanici.

Un escroc în serie este încă în libertate și este căutat de mai multe forțe de poliție din Marea Britanie, conform Daily Mail. Mark Bullen, în vârstă de 52 de ani, este căutat în prezent de forțele din Kent, Sussex și Edinburgh pentru o înșelătorie cu fructe și legume. Bullen folosește și alte nume false, cum ar fi Pullen, Wilson și Cullen și uneori se prezintă drept femeie.

Victimele sale răspund la anunțuri online despre cutii cadou cu fructe și legume „organice” de la o „fermă de familie”. Deși cei care comandă primesc una sau două cutii cu produse, aceștia adeseori rămân dezamăgiți când descoperă că produsele așa-zis organice sunt de fapt cumpărate de la supermarketul local.

Sume mari pentru nimic

 

Alții raportează că au plătit sume mari, uneori mai mult de 100 de lire sterline (570 lei, n.r.), pentru o cutie cadou care uneori nu ajunge niciodată. Când s-au plâns escrocului, acesta le-a spus că va suna poliția. 

Karen Wilkes, în vârstă de 50 de ani, din Clermiston, Edinburgh a declarat pentru publicația britanică: „Fiica mea vitregă mi-a spus că primește fructe săptămânal până la Crăciun pentru 70 de lire sterline și prima cutie a ajuns și a fost grozavă. Mi s-a părut prea frumos ca să fie adevărat, dar apoi a doua cutie a ajuns și a fost la fel de bună. Verificasem și pe Facebook și era multă interacțiune cu clienții și părea să fie o afacere bună și legitimă. Aceasta îl recomandase și mamei partenerului ei care era la fel de sceptică, dar suficient de impresionată să încerce”.

„Ulterior nu a mai sosit nicio livrare. Mi s-a spus că livrările în zona mea sunt întârziate și să mai aștept câteva zile. Câteva zile mai târziu nu au sosit livrările pentru mine, vecina sau mama vecinei. Am trimis din nou un mesaj și mi s-a spus că va fi săptămâna viitoare. Asta a fost ultimul lucru pe care l-am auzit”, a conchis femeia.

Pândea persoane cu dizabilități

 

O altă victimă, Debbie Hardwick, a dezvăluit că fructele și legumele erau de la Aldi sau Lidl. „Am pierdut cam 300 de lire sterline și vecina mea, care este surdă și mută, a comandat una înainte de Crăciun. A cheltuit 500 de lire sterline și nu a primit nimic. El a profitat de oameni vulnerabili și cu dizabilități. Un om rău. Se pare că fructele și legumele vin de la Aldi și Lidl și cutiile sunt în realitate foarte ieftine”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel