Data publicării:
Friptura se va topi în gură, dacă ții cont de aceste sfaturi
Gospodinele deja de gândesc la masa festivă de Revelion. Pentru cele care sunt încă nehotărâte în privința felului doi, iată câteva sfaturi pentru a pregăti o friptură perfectă: fragedă, moale și suculentă.
Friptura este o mâncare tradițională. De obicei, se face din carne de porc, dar o poți face din orice alt tip de carne: pui, curcan, vită.
Există și diverse metode de gătit: în tigaie, la cuptor, pe grătar. Oricum, o friptură bună ar trebui să fie moale și suculentă. Pentru a fi perfectă, chiar și cele mai simple și banale rețete au câteva secrete.
Marinada cărnii este importantă
Cel mai eficient mod de a obține o friptură moale și suculentă este marinarea în lapte. Bucata de carne trebuie acoperită cu 1 litru de lapte la temperatura camerei. Se adaugă și 2 linguri de ulei, un cățel de usturoi curățat de coaja și o crenguță de rozmarin. Se lasă să se odihnească 2 ore și apoi se continuă cu gătirea. O alternativă la lapte este marinarea cu ulei, condimente și ierburi după gust.
Garnitură delicioasă, dar ușoară și rapidă, perfectă pentru masa de Crăciun
Friptură, gătită într-o oală sau tigaie. În primul rând, încălzește 3 sau 4 linguri de ulei. Apoi pune bucata de carne și rumenește-o bine pe toate părțile pentru a etanșa sucul din carne. După aproximativ zece minute, adaugă un sos clasic și un praf de sare grunjoasă. Se adaugă un pahar de vin roșu și se continuă gătitul.
Se adaugă apoi 4 linguri de bulion de legume și se acoperă cu un capac lăsând un spațiu mic deschis, astfel încât oala să se poată aerisi. Gătitul trebuie să continue la foc mic. În medie, durează câteva ore. Verifică din când în când și adaugă bulion dacă este necesar.
Brânză de casă, preparată dintr-un litru de lapte: este delicioasă, gustoasă și cremoasă
Friptură, gătită la cuptor. Pentru a fi pregătită în cuptor, carnea trebuie frecată cu ulei și asezonată cu sare și piper. Leagă bucata de carne cu o sfoară și introduce câteva crenguțe de rozmarin. Carnea se rumenește într-o tigaie antiaderentă cu 3 linguri de ulei și un cățel de usturoi cu coajă.
După ce carnea este aurie, se adaugă un pahar de vin și se mai călește încă 5 minute. În acest moment, transferă carnea în tava de copt, unsă cu ulei. Acoperă carnea cu lichidul din tigaie și dă tava la cuptor. Gătește carnea în cuptor, timp de 50 de minute, la 160°C.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News