Friptura este o mâncare tradițională. De obicei, se face din carne de porc, dar o poți face din orice alt tip de carne: pui, curcan, vită.
Există și diverse metode de gătit: în tigaie, la cuptor, pe grătar. Oricum, o friptură bună ar trebui să fie moale și suculentă. Pentru a fi perfectă, chiar și cele mai simple și banale rețete au câteva secrete.
Marinada cărnii este importantă
Cel mai eficient mod de a obține o friptură moale și suculentă este marinarea în lapte. Bucata de carne trebuie acoperită cu 1 litru de lapte la temperatura camerei. Se adaugă și 2 linguri de ulei, un cățel de usturoi curățat de coaja și o crenguță de rozmarin. Se lasă să se odihnească 2 ore și apoi se continuă cu gătirea. O alternativă la lapte este marinarea cu ulei, condimente și ierburi după gust.
Garnitură delicioasă, dar ușoară și rapidă, perfectă pentru masa de Crăciun
Friptură, gătită într-o oală sau tigaie. În primul rând, încălzește 3 sau 4 linguri de ulei. Apoi pune bucata de carne și rumenește-o bine pe toate părțile pentru a etanșa sucul din carne. După aproximativ zece minute, adaugă un sos clasic și un praf de sare grunjoasă. Se adaugă un pahar de vin roșu și se continuă gătitul.
Se adaugă apoi 4 linguri de bulion de legume și se acoperă cu un capac lăsând un spațiu mic deschis, astfel încât oala să se poată aerisi. Gătitul trebuie să continue la foc mic. În medie, durează câteva ore. Verifică din când în când și adaugă bulion dacă este necesar.
Brânză de casă, preparată dintr-un litru de lapte: este delicioasă, gustoasă și cremoasă
Friptură, gătită la cuptor. Pentru a fi pregătită în cuptor, carnea trebuie frecată cu ulei și asezonată cu sare și piper. Leagă bucata de carne cu o sfoară și introduce câteva crenguțe de rozmarin. Carnea se rumenește într-o tigaie antiaderentă cu 3 linguri de ulei și un cățel de usturoi cu coajă.
După ce carnea este aurie, se adaugă un pahar de vin și se mai călește încă 5 minute. În acest moment, transferă carnea în tava de copt, unsă cu ulei. Acoperă carnea cu lichidul din tigaie și dă tava la cuptor. Gătește carnea în cuptor, timp de 50 de minute, la 160°C.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Semafoarele care educă șoferii. Titi Aur: Spania are de foarte mult timp introdus acest sistem. E demonstrat 100% că sunt utile / video
- Adrian Negrescu: Va fi primul Paște fără miel pentru majoritatea românilor, în condițiile în care prețul cărnii a atins un nivel fără precedent în ultimii 30 de ani
- Când începe explorarea Cartofului de Aur, cel mai "scump" asteroid din spațiu, estimat la 10.000 de cvadrilioane de dolari. NASA a făcut anunțul
- Chirieac, după riposta Israelului asupra Iranului: S-ar putea să încheiem această pagină neagră din istoria Orientului Mijlociu
- Paradox cu judecătoarea care nu știa că Sebi a murit. Motivul pentru care a făcut „gogonate“ în sala de judecată / video
- Weekendul 19-21 aprilie, marcat de un eveniment nemaiîntâlnit din 1941 încoace. Daniela Simulescu: Nu ne plictisim deloc zilele ce urmează!
- Au început să apară supermarketuri low-cost. Locuitorii se declară încântați de prețurile mult mai mici ale produselor
- Ce nu s-a văzut la vizita lui Marcel Ciolacu la Marea Moschee din Abu Dhabi. Imagini din spatele camerelor - Foto / Video în articol
- 'Explozii puternice' în provincia Isfahan din centrul Iranului - Reuters / Video
- Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 19 aprilie 2024
- Nod în papură cu Vâlcu și Bulai: Campania electorală, analiza momentului
- Copiii, sub presiuni imense din partea societății, rețelelor de socializare și părinților. Cum să nu găsească căi de evadare?
- Separi cățeii de mamă înainte de opt luni? Se pedepsește cu închisoarea: Pedeapsa trebuie să fie mai drastică