Friptură de miel la cuptor. Ingrediente:
pulpă de miel – 2 kg
o căpăţână de usturoi (trei căţei se curăţă şi se zdrobesc, restul se lasă în coajă)
o legătură de rozmarin proaspăt
coaja de la o lămâie
ulei de măsline
sare
piper
1,5 kg cartofi, curăţaţi şi tăiaţi în jumătăţi
Pentru dressingul de mentă:
4 linguri de mentă verde, mărunţită
1 linguriţă zahăr
sare
1 lingură apă fierbinte
3 linguri oţet de vin alb
Friptură de miel la cuptor. Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 200 de grade Celsius. Sub grătarul de la cuptor se aşază o tavă întinsă, adâncă (sau tava cuptorului).
Într-un castron se amestecă usturoiul zdrobit, frunzele de la o jumătate de legătură de rozmarin, mărunţite, coaja de lămâie şi ulei de măsline (aprox. o jumătate de pahar).
Carnea se potriveşte de sare şi piper şi se pune peste marinată. Cu mişcări uşoare, pulpa de miel se îmbracă în sos, apoi se aşază pe grătarul din cuptor, deasupra tăvii.
Cartofii se fierb 10 minute. Se scurg de apă, apoi se pun în tavă, sub carne. Se potrivesc de sare şi piper, se adaugă cealaltă jumătate de legătură de rozmarin (crenguţe întregi), căţeii de usturoi în coajă şi o jumătate de pahar de ulei de măsline.
În timp ce se coc, sucurile din carnea de miel se vor scurge peste cartofi, împrumutându-le aroma.
Între timp se pregăteşte dressingul de mentă. Într-un castronel se amestecă menta, zahărul, sarea, apa fierbinte şi oţetul.
Carnea se ţine la cuptor 75 de minute, dacă o vreţi rozalie, sau 90 de minute, dacă o vreţi bine făcută. Când este gata, se scoate din cuptor şi se înveleşte în folie de aluminiu. Se lasă să se odihnească 15 minute, apoi se taie.
Se serveşte caldă, cu dressing de mentă şi cartofi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Tragedia din Vinerea Mare care a făcut înconjurul lumii. Peste 100 de români, majoritatea copii, au ars de vii în biserică
- Mircea Diaconu: E un fenomen, pe care nu-l sesizează aproape nimeni, care se petrece în România. Sunt vizați tinerii educați, IT-iștii, modernitatea țării
- Vasile Bănescu explică: De ce slujba de Înviere nu are loc în biserică. Când începe și când se termină sfânta slujbă a Paștelui
- Miracolul Luminii Sfinte? Ce știm despre aprinderea ei: Un arab și un turc verifică înainte Sfântul Mormânt
- Mioara Roman îi trimite semne Oanei Roman, din lumea de dincolo, chiar în Săptămâna Mare / foto în articol
- Preotul Paul Iulius Negoiță, despre cea mai importantă tradiție de Înviere. Puțini mai respectă de Paște această regulă foarte veche, dar extrem de valoroasă
- Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț / Update: Există riscul ca focul să se extindă / foto în articol