Data actualizării:
Data publicării:

Friptură de miel. Cum se prepară - Rețetă de Paști

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Friptura de miel este nelipsită de pe mesele multor români de Paști. Iată cum se prepară...

Ingrediente

pulpă de miel cu os (1.6 kg)
3 căţei usturoi

Marinată

2 linguri cu vârf muştar cu seminţe
3 căţei usturoi
3 fire cimbru
1 fir rozmarin
8 fileuri anşoa în ulei de măsline
coajă de la 1 lămâie
2 linguri suc lămâie
2 linguri sos de soia
2 linguri ulei măsline
piper

Cum se prepară

Mixaţi în blender toate ingredientele pentru marinată (de la verdeţuri rupeţi frunzuliţele de pe tulpină), până obţineţi o pastă. În pulpa de miel spălată şi uscată bine cu şerveţele faceţi incizii cu un cuţit bine ascuţit şi introduceţi felii de usturoi, potrivit e-retete.ro. Frecaţi apoi pulpa pe ambele părţi cu pastă obţinută. Deasupra să fie un strat generos de marinata.

Puneţi pulpa într-un bol şi acoperiţi cu o folie. Aveţi grijă, folia să nu atingă suprafaţa cărnii ca să nu strice crustă, de aceea e bine să folosiţi un bol! Daţi la frigider minim 4 ore. Scoateţi pulpa şi lăsaţi jumătate de oră afară, să ajungă la temperatura camerei. O aşezaţi într-o tavă şi o introduceţi la cuptor la 220C pentru 20 minute. Coborâţi temperatura la 150 C şi mai lăsaţi 2 ore. Tot la 30 minute stropiţi-o cu sucul din tavă.

După acest timp, friptura va fi făcută, suculentă şi uşor în sânge doar în jurul osului. Dacă o doriţi mai în sânge, scădeţi timpul de coacere. Acoperiţi friptura cu folie de aluminiu şi lăsaţi să stea 15 minute înainte de a o tăia. Nu uitaţi să ajustaţi timpul de coacere în funcţie de greutatea pulpei.

 Vezi și: Sarmale ardelenești. Rețeta pentru masa de Paști

Cozonac fără frământare. Rețeta ușoară pentru masa de Paști

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel