Data publicării:
Friptură de miel, bună pentru Paști 2021. Rețeta secretă a pilotului Osiceanu
Pilotul Cezar Osiceanu propune cititorilor DC News o rețetă delicioasă bună pentru masa de Paști 2021: friptură de miel.
Avem nevoie de un miel de 10-14 kg tranșat frumos și în care se fac tăieturi longitudinale în care se introduce usturoi verde. Se ține 3-4 zile într-un baiț făcut din ulei de măsline, vin roșu, mirodenii (piper negru, boia dulce și iute, cimbru, mentă, sare, câteva boabe de enibahar, 4-5 ardei iuți proaspeți, 3-4 căpățâni de usturoi.
În ziua de dinaintea Învierii, se scoate carnea și se aruncă baițul. Carnea se pune la cuptor la cea mai mică flacără, împreuna cu un baiț nou proaspăt făcut după aceeași rețetă în care se pun și cățeii de usturoi și ardeii iuți, și care inițial acoperă carnea. Pe parcursul șederii în cuptor, cu zeama formată și care scade cu timpul, se stropește carnea deasupra pentru ca aceasta să nu se usuce la exterior. De preferat este să fie folosite cuptoarele care încălzesc și pe sus și pe jos. Poftă bună!
VEZI ȘI: EXCLUSIV Orez cu legume și cașcaval, garnitură pentru friptura de miel. Rețeta pilotului Osiceanu
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News