Urmărește emisiunea live
Data publicării:

Friptură de curcan în stil medieval - rețeta care te va cuceri. Ingredientul nobil care o face cu adevărat specială

Autor: Doinița Manic | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Această rețetă de friptură de curcan în stil medieval cu siguranță de va impresiona.

Dacă ești în căutarea unui preparat delicios pentru prânz sau cină și dorești să îți impresionezi familia sau invitații, acesta s-ar putea să fie pe placul tău. Antena 3 CNN a prezentat în această dimineață rețeta zilei - friptură de curcan în stil medieval cu nuci și miere. Este o rețetă cu un gust aparte, dulce-sărat, așa cum era popular în acele vremuri.

Este o friptură spectaculoasă, perfectă pentru o masă festivă, dar și pentru o cină în doi. Ceea ce este foarte interesant la această rețetă este folosirea nucilor, un ingredient nobil utilizat des în acele vremuri pentru a da mâncării consistență, dar și un gust bogat. Deși durează aproximativ trei ore să gătiți aceste preparat, nu vă face griji, efortul este minim deoarece friptura practic se face singură la cuptor.

Ingrediente:

- O pulpă de curcan

- 200 de grade de nuci

- 4 linguri de miere

- Vin roșu

- Ulei de măsline

- Sare

-Piper

- Câteva crenguțe de rozmarin.

Mod de preparare

Pentru a prepara această rețetă delicioasă începeți prin a toca nucile mărunt, le amestecați apoi cu mierea și cu un strop de vin roșu. Amestecați totul foarte bine până când totul se transformă într-o pastă cu care veți acoperi pulpa de curcan. Într-o tavă așezați carnea, stropiți-o cu un pic de ulei de măsline și cu vin roșu, apoi adăugați crenguțele de rozmarin.

După asta puteți înveli pulpa de curcan cu mirodenii într-o foaie de hârtie de copt. E un secret foarte util, nu o puneți direct în tavă. Se va găti într-un mod mai blând, aromele se vor combina și suprafața nu se va arde. Ulterior o puneți la cuptor la 160 de grade pentru aproximativ 2 ore. După o oră și jumătate deschideți însă hârtia de copt în care ați învelit friptura ți lăsați-o să se rumenească frumos. Sosul care se va forma va fi foarte dens și aromat. 

Textura crocantă a nucilor, combinată cu dulceața mierii și cu aroma intensă a vinului roșu vă va oferi o experiență culinară deosebită. Această friptură medievală poate fi servită cu legume la cuptor sau cu o salată de crudități. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel