Data actualizării:
Data publicării:

Friptură de Braşov, deliciul inedit de pe masa de Crăciun. Rețeta face furori

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Dacă nu ai încercat, până acum, celebra friptură de Brașov, poate nu ar fi rău să o prepari chiar pentru masa de Crăciun. Rețeta este, cu siguranță, mai puțin obișnuită în zi de sărbătoare, dar gustul este demențial.

Ingrediente

- 8 cartofi pentru garnitură

- 2 linguri ulei

- cimbru uscat

- sare şi piper

- 200 ml supă din concentrat

- 5 căţei de usturoi

- 1 ceapă

- 1/2 kg pulpă de porc

- ulei pentru prăjit

Cum se prepară

Ceapa tăiată peștișori, usturoiul feliuţe si carnea fâșii se pun la călit în două linguri de ulei, cu sare și piper. După ce carnea și-a schimbat culoarea, se pune supa din concentrat, se acoperă și se lasă la foc mediu timp de 15 minute, scuturând tigaia, potrivit retete.unica.ro. Cât timp fierbe carnea, se pun cartofii la prăjit. Se verifică dacă s-a înmuiat carnea, se scoate capacul și se pun cartofii. Se mai lasă un minut, după care se oprește focul și se aduc la masă pentru a se servi.

Vezi și: Sarmale ca în Ardeal. Vei cere și a doua porție, dacă le vei gusta! Rețeta pentru masa de Crăciun

Cozonacul moldovenesc, bucuria de pe masa de Crăciun. Rețeta tradițională

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel