Frig, ploi, lapoviță și ninsoare. Prognoza meteo pe regiuni până pe 1 decembrie
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp

Meterologii au estimat cum vor evolua valorile termice și precipitațiile până în data de 1 decembrie. Potrivit informațiilor furnizare de Administrația Națională de Meteorologie, veștile nu sunt bune. Vremea se va răci accentuat, va ploua în intervalul 18 noiembrie-1 decembrie în toată țara, ploile se vor transforma în precipitații mixte și, spre sfârșitul intervalului prognozat, va ninge. Încă din 22 noiembrie, termometrul va arăta temperaturi negative în toată țara. 

Banat

Până în 22 noiembrie, valorile termice vor crește ușor. Vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă a anului. Media temperaturilor din timpul zilei se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar temperatura minimă din timpul nopții se va situa în jurul valorii de 7 grade. Va avea loc un proces de răcire treptată. După 22 noiembrie, temperaturile se vor situa sub cele normale pentru sfârșitul lunii noiembrie, cu valori maxime de 4 grade și minime de -1 grad, în medie. Probabilitatea de apariție a ploilor se va menține relativ ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză. Precipitațiile se vor semnala pe arii mai extinse între 22 și 27 noiembrie, când vor fi și însemnate cantitativ. Spre sfârșitul intervalului, sunt posibile precipitații mixte.

Crișana

În prima săptămână, mediile temperaturilor se vor situa în jurul a 14 grade, marcând o creștere ușoară până în 20 noiembrie. După 20, maximele se vor situa în jurul valorii de 12 grade. În intervalul 24-26 noiembrie, vremea se va răci accentuat și valorile termice vor scădea cu aproximativ 6 grade. Minimele nocturne nu vor depăși 4 grade în ziua de 18 noiembrie. La sfârșitul intervalului de prognoză, minimele nocturne vor fi negative. Posibilitatea de precipitații extinse va fi ridicată în intervbalul 22-25 noiembrie. Ploi slabe, izolate, vor fi posibile în fiecare zi. La sfârșitul lunii, ploile, slabe cantitativ, se vor transforma trecător în lapoviță și ninsoare.

Transilvania

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal în această zonă, până în 22 noiembrie. Temperaturile medii prognozate sunt în jurul valorii de 14 grade. Cele nocturne vor fi de 4 grade. Din 22 noiembrie vremea se va răci accentuat. La sfârșitul lunii, maximele termice vor fi, în medie, în jurul valorii de 2 grade, iar minimele vor fi în jurul valorii de -5 grade. Precipitațiile slabe sunt posibile în fiecare zi, iar din 26 noiemnrie crește probabilitatea de lapoviță, ninsoare și fulguieli.

Maramureș

La fel ca și în celelate regiuni, la începutul intervalului prognozat, vremea se va menține mai caldă decât ar fi normal. Din 25 noiembrie și până la sfârșitul lunii, valorile termice vor scădea semnificativ și se vor situa în jurul valorii de 8 grade. În 30 noiembrie, mediile vor ajunge la 3 grade. În timpul nopții, vor scădea sub zero grade și vor ajunge la -4 grade Celsius. Aproape pe tot parcursul intervalului de prognoză vor fi precipitații, în general slabe cantitativ și doar în jurul datelor de 23 și 24 noiembrie sunt așteptate ploi pe arii mai extinse, iar cantitățile de apă pot fi mai însemnate.

Moldova

În prima zi a intervalului va fi mai rece, însă în 3 zile temperatura din timpul zilei va crește cu 8 grade. Astfel, în 21 noiembrie, temperatura medie va fi de 14 grade. Între 23 și 26 noiembrie vremea se va răci accentuat, până la valori diurne de 4 grade. După 26 noiembrie până la sfârșitul intervalului, temperaturile vor scădea ușor până la 2 grade Celsius la sfârșitul intervalului de prognoză. În timpul nopții, temperaturile medii vor scădea de la 6 grade în prima săptămână până la -3 grade în ultima noapte. În intervalul 22 – 26 noiembrie, va ploua pe arii extinse, iar cantitățile de apă vor fi mai însemnate. În rest, probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi destul de scăzută.

Dobrogea

Temperaturile maxime și cele minime se vor menține normale pentru această perioadă în primele două zile ale intervalului, apoi vor crește cu 8 grade. Astfel, vremea va fi caldă pentru această perioadă a anului. În a doua săptămână de prognoză, temperaturile vor scădea treptat. La sfârșitul lunii noiembrie, temperaturile din timpul zilei se vor situa în jurul valorilor de 5-6 grade, iar cele nocturne nu vor depăși 0 grade. Izolat, va ploua pe tot parcursul intervalului. Între 22 și 27 noiembrie crește probabilitatea pentru ploi pe arii extinse.

Muntenia

Temperaturile maxime vor crește treptat. În prima zi, temperatura medie va fi de aproximativ 9 grade în prima zi și va ajunge la 16 grade în 21 noiembrie. Începând din această zi, vremea intră într-un proces de răcire și ajunge la sfârșitul intervalului la valori medii de 4-5 grade. În timpul nopții, până în 27 noiembrie, temperaturile se vor situa între valorile de 2 și 6 grade. Din 27 noiembrie, minimele nocturne vor deveni negative. În intervalul 22-26 noiembrie sunt așteptate ploi pe arii extinse.

Oltenia

Vremea se răcește ușor în primele două zile ale intervalului, apoi temperaturile vor crește de la valori diurne de 9 grade și minime nocturne de 2 grade, până la 14 grade în timpul zilei și 6 grade noaptea, până în 22 noiembrie. Din 23 noiembrie, vremea se va răci. La sfârșitul intervalului, valorile termice vor fi mai scăzute decât normele climatologice ale perioadei, cu maxime în jurul valorii de 4 grade și minime ușor negative. Trecător, va ploua și va burnița și în intervalul 21-27 noiembrie, crește probabilitatea pentru ploi pe arii extinse, moderate cantitativ.

La munte

În prima săptămână, vremea va fi mai caldă decât în mod normal în această perioadă. Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 6 grade. Minimele nocturne vor fi în jurul valorii de 0 grade. În intervalul 24 noiembrie-1 decembrie, maximele diurne vor scădea semnificativ, ajungând la valori medii de -2 grade, iar minimele nocturne vor fi exclusiv negative, situându-se, în medie, în jurul valorii de -6 grade Celsius. Pe tot parcursul intervalului de prognoză se vor semnala precipitații slabe, sub formă de ploaie până în data de 25 noiembrie, după care vor fi mai ales lapoviță și ninsori. În intervalul 22 - 26 noiembrie, va ploua pe arii extinse, iar cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel