Data publicării:

FRF, sancționat drastic de UEFA pentru incidentele de la meciul cu Lituania de la București

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sport
WhatsApp
FOTO arhivă: DC News
FOTO arhivă: DC News

Amendă uriașă dată de UEFA pentru FRF în urma incidentelor de la meciul de acasă cu Lituania, dar și o limitare a numărului de spectatori la următorul meci disputat pe teren propriu.

Citește și: Stanciu, căpitanul ”tricolorilor”, după victoria în fața Lituaniei: Ne dorim să încheiem grupa cu maximum de puncte

Comisia de Control, Etică și Disciplină a UEFA a sancționat Federația Română de Fotbal pentru două încălcări ale regulamentului la meciul dintre naționalele României și Lituaniei (3-1), care s-a desfășurat la București, pe 9 septembrie, în Liga Națiunilor.

Astfel, FRF a fost amendată cu 22.500 de euro pentru ”un mesaj nepotrivit la un eveniment sportiv”, potrivit deciziei publicate miercuri seara, notează Agerpres.

Număr redus de spectatori la meciul împotriva Kosovo, din noiembrie

Totodată, FRF va trebui să achite o amendă de 30.000 de euro și să închidă parțial stadionul (3.000 de locuri) la următorul meci internațional la care va fi organizatoare, din cauza comportamentului rasist al suporterilor la meciul amintit.

Naționala României va juca luna viitoare ultimele sale meciuri din grupă în Liga Națiunilor, cu Kosovo (15 noiembrie) și cu Cipru (18 noiembrie), ambele pe Arena Națională din București, potrivit site-ului UEFA.

România a câștigat toate cele patru meciuri jucate până acum în grupă.

Lucescu, încrezător în viitorul ”naționalei”

Selecționerul echipei naționale a României, Mircea Lucescu, a afirmat că succesul din Lituania le va da încredere ”tricolorilor” pentru a ajunge la barajul pentru Cupa Mondială.

”Jucăm următoarele meciuri ca să le câștigăm. Avem acest obligație. Această victorie ne dă încredere pentru viitor și pentru ceea ce se va întâmpla. Sperăm să ajungem în primăvară la baraj. Eu cred că băieții dacă vor continua pe același drum și dacă vor reuși să câștige și următoarele două meciuri încrederea în potențialul lor va fi imensă”, a afirmat Lucescu la DigiSport.

De la Liga Națiunilor la CM 2026

Liga Națiunilor 2024-25 va avea efect direct și asupra preliminariilor europene pentru Cupa Mondială din 2026. Cele mai bune patru câștigătoare de grupe din Liga Națiunilor, exceptând echipele care au încheiat pe primele două locuri în grupele din preliminarii, vor participa la meciurile de baraj pentru CM 2026, alături de toate cele 12 echipe de pe locul secund din preliminariile clasice. Citește articolul complet aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel