FRF a prezentat adversarii naţionalei României din Liga Naţiunilor
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Facebook - Echipa națională de fotbal a României
Foto: Facebook - Echipa națională de fotbal a României
România va juca în Liga Naţiunilor în grupă cu Finlanda, Muntenegru şi Bosnia şi Herţegovina. 

Federaţia Română de Fotbal a făcut o analiză detaliată a celor trei adversari. 

Bosnia și Herțegovina – trupa căpitanului Dzeko

Bosniacii au terminat în grupa preliminară de calificare la mondial doar pe locul 4 și doar deasupra Kazahstanului, sub Franța, Ucraina și Finlanda, deși o vreme, locul de baraj a părut la îndemână, mai ales după remiza din deplasare cu francezii.

Eșecurile de pe teren propriu cu Finlanda și Ucraina au anulat însă orice șansă, după ce, în prealabil, un 2-2 acasă cu Kazahstan pusese sub semnul întrebării șansele la un parcurs mai lung spre Mondialul din Qatar.

Bosniecii joacă de regulă în formula de joc 3-5-2, având în componență jucători precum Sehic (Konyaspor) – Civic (Ferencvaros), Ahmedhodzic (Malmo), Hadzikadunic (Rostov) – Stevanovic (Servette), Krunic (Milan), Pjanic (Beșiktaș), Hadziahmetovic (Konyaspor), Kolasinac (Arsenal) – Prevljak (RB Salzburg), Dzeko (AS Roma)

Selecționer este bulgarul Ivaylo Petev (46 ani), numit în luna ianuarie a acestui an. Acesta a fost și selecționerul țării sale natale, în perioada 2014-2016. În cariera lui, la nivel de club, se regăsesc Ludogoreț, Levski, Dinamo Zagreb, Omonia Nicosia. Cu el pe bancă, Bosnia și Herțegovina a jucat cel mai adesea, în ultima campanie, într-un sistem 3-5-2.

Finlanda – o epocă de aur pentru fotbal

Finlanda a ratat la limită continuarea drumului spre CM 2022, terminând la un punct de locul de baraj, ocupat de Ucraina, în grupa câștigată de Franța. Ar fi fost o continuare incredibilă pentru naționala prezentă și la EURO 2020.

Înfrângerea de pe teren propriu, 1-2 cu Ucraina, a contat decisiv pentru deznodământul preliminariilor, dar altiminteri Finlanda a remizat la Kiev, a bătut în Bosnia-Herțegovina și a luat 6 puncte cu Kazahstan.

Finlandezii practică de regulă sistemul de joc 5-3-2, având în lot fotbaliști precum Hradecky (Leverkusen) – Alho (MTK Budapesta), Vaisanen (Elfsborg), O’Shaughnessy (HJK Helsinki), Uronen (Monza), Raitala (Minnesota) –Kamara (Rangers), Lod (Minnesota), Schuller (Djurgardens) – Pukki (Norwich), Pohjanpalo (Rizespor)

Fostul internațional Markku Kanerva, selecționer din decembrie 2016, a contribuit decisiv la perioada recentă de performanțe istorice pentru Finlanda.

Anterior a fost secund la națională, iar la începuturile carierei, selecționer U21 al țării natale.

Muntenegru – 4 dueluri din 2017 până azi.

Muntenegru este o națională cu care România s-a întâlnit frecvent în ultimii ani, atât în preliminariile CM 2018, cât și în Liga Națiunilor.

Muntenegru a încheiat ultima campanie peste Letonia și Gibraltar, sub Olanda, Turcia și Norvegia, oarecum previzibil. Cele mai bune rezultate au fost două remize, un 2-2 acasă cu batavii și un 2-2 la Istanbul. La polul opus ar fi 0-0 pe teren propriu cu Letonia.

Cei mai frecvent selecționați jucători ai mintenegrenilor sunt Mijatovici (MTK Budapesta) – Vesovici (Qarabag), Savici (Atletico Madrid), Vujacic (Partizan), Radunovic (FCSB), – Marusici (Lazio), Kosovici (Kairat), Skecic (Partizan), Hasakbanovic (Rubin Kazan) – Djurdjevici (Gijon), Beqiraj (Astana)

Muntenegreanul Miodrag Radulovici, 54 ani, este selecționer din decembrie 2020, după ce în trecut a mai pregătit naționalele din Liban și Myanmar.

La nivel de club a mai avut mandate la Atyrau (Kazahstan), Kazma (Kuweit) sau Zob Ahan (Iran), dar și în țara de origine. Cel mai adesea a folosit, în ultima campanie, sistemul 4-4-2.

UEFA va comunica vineri, 17 decembrie, programul meciurilor din Grupa B3, în care evoluează România, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel