Fraudă pe e-mail cu facturi presupus neplătite la Orange: Nu accesați aceste link-uri malițioase - Foto
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 23 mai 2023, 20:27
WhatsApp
Mai mulți clienți Orange au devenit ținta unei tentative de fraudă prin intermediul unor mesaje de la false adrese de e-mail, prin care oamenii sunt notificați că ar avea facturi neplătite.

De asemenea, li se cere clienților să acceseze anumite link-uri malițioase, care trimit către un site fals, a atenționat marți compania.

Mai multi clienți Orange au primit recent un val de mesaje false pe e-mail cu titlul: 'notificare privind factura neplătită Orange România.' Este vorba de un nou atac de tip phishing, o infracțiune cibernetică care poate duce la furt de identitate sau chiar pierderi financiare.

Mesajul fals arată astfel:

Vezi și - Avertisment E.ON: Furt de informații. Nu apăsați pe link și nu descărcați documentele

E.ON Energie România avertizează asupra unor e-mailuri primite de clienți ai companiei. 

E.ON Energie România își avertizează clienții să nu ia în considerare și să nu deschidă documentele atașate și link-urile transmise în e-mailuri de tip phishing (tentativă de furt a informațiilor), primite în ultimele zile, mesaje care se referă la o cerere de ofertă de preț și la disponibilitatea de instalare a unor produse E.ON.

Compania nu transmite clienților e-mailuri cu astfel de subiecte! Prețul energiei electrice și al gazelor poate fi verificat pe pagina web a companiei (www.eon.ro) sau pe comparatorul de prețuri pus la dispoziție pe pagina web a ANRE (www.anre.ro). De asemenea, mai multe informații despre produsele E.ON pot fi găsite tot pe pagina web a companiei.

E.ON oferă detalii despre prețuri și oferte doar în cazul în care primește solicitări pe e-mail din partea clienților.

E-mailurile de phishing pot să conțină îndemnuri de a trimite o confirmare de primire/livrare, de a deschide documente atașate cu format necunoscut, de a completa rapid cereri sau de a accesa linkuri prescurtate care ascund adevărata adresă URL.

Recomandarea specialiștilor în Cyber Security din cadrul E.ON Energie România este de a NU da curs acestor invitații deoarece documentele atașate sau link-urile pot conține viruși care vor afecta funcționarea dispozitivelor sau pot accesa datele personale fără permisiunea utilizatorului. 


Compania sfătuiește clienții să respecte următoarele reguli generale de prevenție privind securitatea cibernetică: 

Să evite deschiderea e-mailurilor primite de la companiile de la care nu așteaptă vreun mesaj; 

Să nu deschidă și să nu salveze documentele atașate primite de la adrese de e-mail care nu sunt de încredere;  

Să nu se grăbească să interacționeze cu e-mailul, mai ales când mesajele creează sentimentul fals al unei urgențe; Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?