Data actualizării:
Data publicării:

Frații Tate scapă de arestul la domiciliu și rămân sub controlul judiciar. Andrew Tate: Minciunile obosesc și timpul este de partea mea

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Frații Tate, dar și cele două complice ale lor, scapă de arestul la domiciul și rămân sub control judiciar.

Frații Andrew și Tristian Tate au scăpat de arestul la domiciliu, după ce judecătorii au admis contestația formulată de avocații celor doi frați de măsura cu cea a controlului judiciar pentru 60 de zile.

”Soluția pe scurt: Încheierea nr. 428/CP - În temeiul art. 425 ind. 1 alin.7 pct.2 lit. a raportat la art.205 Cod de procedură penală admite contestaţiile formulate inculpaţii Tate III Emory Andrew, Tate Tristian, Radu Luana Alexandra şi Naghel Georgiana-Manuela împotriva încheierii din data de 18.07.2023 a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Bucureşti, Secţia I penală, pronunțate în dosarul nr. 18906/3/2023/a1.2.

Desfiinţează încheierea contestată şi rejudecând: În temeiul art. 348 Cod de procedură penală cu referire la art. 207 Cod de procedură penală constată legalitatea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpaţii Tate III Emory Andrew, Tate Tristian, Radu Luana Alexandra şi Naghel Georgiana-Manuela. În temeiul art. 242 alin. 2 Cod de procedură penală cu referire la art.211 şi urm Cod de procedură penală, înlocuiește măsura arestului la domiciliu a inculpaţilor Tate III Emory Andrew, Tate Tristian, Radu Luana Alexandra şi Naghel Georgiana-Manuela cu măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 zile, de la 04 august 2023 până la 02 octombrie 2023, inclusiv”, se arată în decizia Tribunalului București, transmite Antena 3 CNN.

Avocat: Au adoptat o atitudine procesuală de colaborare și foarte, foarte corectă

”Trecerea timpului, în materie penală, face ca lucrurile să se relaxeze. Faptul că inculpații au adoptat o atitudine procesuală de colaborare și foarte, foarte corectă, faptul că au respectat întru totul dispozițiile instanțelor de judecată în timpul executării celorlalte mandate de arestare preventivă, respectiv de arestare la domiciliu, fac ca în materie penală, cu trecerea timpului să se relaxeze și aceste măsuri preventive”, a declarat avocatul Eugen Vidineac, la Antena 3 CNN.

Întrebat care sunt interdicțiile pe care le-au primit cei doi, dar și ce planuri au cei doi frați, după decizia judecătorilor, avocatul a precizat că aceștia nu au voie să părăsească limita județului Ilfov și a municipiului București, dar și de a lua legătura cu martorii, inculpații și victimele și presupusele victime.

”Nu știu ce planuri am pentru viitor, dar știu că minciunile obosesc și timpul este de partea mea. Este plăcut să ies afară din casă. Mă simt fericit. Am știut în final că justiția va ieși la suprafață.

Știam că această zi va veni. Sunt foarte fericit, avem un avocat fantastic. Această linie (n.r. limita porții) a fost una foarte grea pentru noi, sunt încântat că am scăpat, dar o parte din mine simte că războiul nu este încă gata.

Nu este gata până când toată lumea va înțelege că sunt nevinovat, din cap până în picioare, până când cei care au spus mizerii despre noi nu vor înțelege cât de nedrepți au fost”, a spus Andrew Tate.

Citește și: De ce s-a mutat Andrew Tate în România? Declarații revoltătoare despre țara noastră. Acum s-ar fi răzgândit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel