Frații Tate, reținuți la cererea autorităților din Marea Britanie. Avocații victimelor spun că milionarii voiau să fugă din România - Ultimele informații
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Frații Tate au fost reținuți din nou în România, la solicitarea autorităților din Marea Britanie.

UPDATE 3:

Potrivit avocaților presupuselor victime din Marea Britanie, frații Tate au fost reținuți pentru că ar fi existat informații că milionarii intenționează să fugă din România, transmite Antena 3 CNN.

UPDATE 2:

Mateea Petrescu, directorul de comunicare al fraților Tate, a spus în direct la Antena 3 CNN că cei care îi reprezintă pe Andrew și Tristan speră ca aceștia să fie judecați în continuare în România.

"Împreună cu echipa legală sperăm ca totul să se întâmple în continuare aici, în România, având în vedere statul avansat al cazului din România și toată munca depusă de către toată echipa legală și de sistemul juridic românesc, și cheltuielile de bani publici care s-au efectuat aici, noi sperăm ca Curtea să decidă ca frații Tate să fie în continuare în România", a declarat aceasta.

Cât despre reținerea celor doi la cerere autorităților din Marea Britanie, Mateea Petrescu a precizat că este vorba despre un dosar mai vechi care ar fi fost clasat.

"Aceste acuzații sunt vechi, datează din anii 2012-2015 și aceste acuzații au fost clasate în perioada 2017-2019. În mod cert notorietatea fraților Tate joacă un rol în această turnură de situație", a mai spus Mateea Petrescu.

UPDATE 1:

Reuters citează PR-ul lui Andrew Tate care spune că acesta a fost adus în fața unei instanțe din România cu un mandat de arestare britanic în așteptare, ca urmare a unei anchete în cadrul căreia există acuzații de agresiune sexuală.

Tate, care a câștigat milioane de fani prin promovarea unui stil de viață ultra-masculin, a fost inculpat în iunie în România împreună cu fratele său Tristan și două românce pentru trafic de persoane, viol și formarea unei bande criminale pentru exploatarea sexuală a femeilor, acuzații pe care le-au negat, notează Reuters.

"Frații Andrew și Tristan Tate au fost reținuți pentru 24 de ore și au primit un mandat european de arestare din partea autorităților britanice. Acuzațiile, care datează din 2012-2015, includ acuzații de agresiune sexuală", a declarat PR-ul într-un comunicat.

”Curtea de Apel București este programată să ia astăzi o decizie esențială cu privire la executarea mandatului” mai arată Reuters. 

Știrea inițială:

Frații Tate au fost reținuți din nou în România, de această dată în baza unor mandate europene de arestare, emise de Marea Britanie, potrivit unor surse citate de Antena 3 CNN. Cei doi ar fi fost reținuți seara trecută în Ilfov.

"Potrivit unor informații venite pe surse, cei doi aveau mandate europene de arestare pentru că ar fi cercetați în Marea Britanie pentru fapte similare pentru care au fost trimiși în judecată în România. Acesta este motivul pentru care autoritățile de acolo i-au dat în urmărire și au cerut statului român reținerea și arestarea lor în vederea prezentării către autoritățile de acolo pentru a fi cercetați.

Aceștia au fost săltați noaptea trecută din Ilfov. Ne aducem aminte celebrele imagini și din aprilie, și din 2022, din decembrie, când s-au făcut acele percheziții, când au intrat mascații în casă, au ridicat lucruri. Au fost practic percheziții live pentru frații Tate pentru că au înregistrat ambele momente și apoi le-au dat publicității.

Unde se află acum frații Tate

De data asta nu au fost duși în arestul Poliției Capitalei, celebrul arest în care au și stat cred că mai bine de trei luni, au fost duși în fața unui procuror de la Parchetul Curții de Apel București pentru că acolo ajung aceste mandate internaționale de arestare, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie duși la Curtea de Apel București, la instanța care poate să admită sau să respingă arestarea preventivă a celor doi, în baza solicitării făcute de către Marea Britanie pentru a fi trimiși și a fi cercetați acolo.

Nu avem prea multe informații despre dosarul din Marea Britanie, dar cert este că cel puțin Andrew Tate a mai fost cercetat acolo, au mai fost cel puțin două plângeri depuse împotriva sa, în care erau lansate acuzații aproape trase la indigo cu cele din România, însă dosarele de acolo la un moment dat s-au clasat", a relatat jurnalista Carmina Pricopie.

Reamintim că fraţii Tate, cu dublă cetăţenie, britanică şi americană, au fost arestați în România, în decembrie 2022, sub acuzația de trafic de persoane, formare a unui grup infracțional organizat și viol. Autoritățile române au susținut că frații Andrew și Tristan ar fi recrutat femei sub pretextul unor relații de iubire, pentru a le exploata sexual și a le obliga să producă conținut pornografic. Pe lângă acuzațiile grave care li se aduc, frații Tate rămân a fi două persoane controversate și prin prisma stilului lor de viață extravagant și a discursurilor pe care le promovează în spațiul online.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel