Frații Tate, acuzați de "evaziune fiscală în serie" în Marea Britanie
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Frații Tate au refuzat "cu nerușinare" să plătească impozitul pe veniturile obținute din afacerile online, a declarat instanța din Regatul Unit.

Andrew Tate și fratele său, Tristan Tate, au fost acuzați că nu au plătit impozitul pe venituri de 21 de milioane de lire sterline din afacerile lor online.

Poliția din Devon & Cornwall a depus o plângere civilă împotriva fraților și a unei a treia persoane, o femeie cunoscută sub numele de J, pentru neplata impozitului, conform magistraților de la Westminster Poliția caută aproximativ 2,8 milioane de lire sterline în șapte conturi bancare înghețate.

Sarah Clarke KC de la poliția din Devon & Cornwall a declarat: "Andrew Tate și Tristan Tate sunt evazioniști fiscali și de TVA în serie".

Se susține că aceștia nu au plătit niciun impozit în nicio țară pe veniturile de 21 de milioane de lire sterline obținute din afaceri online între 2014 și 2022. Clarke a citat dintr-un videoclip postat online de Andrew Tate, în care influencerul social media a declarat: "Când am locuit în Anglia, am refuzat să plătesc taxe".

"Ignoră, ignoră, ignoră, pentru că în cele din urmă ei dispar"

Instanța a descoperit că abordarea fraților a fost, conform celor spuse de Andrew, următoarea: "ignoră, ignoră, ignoră, pentru că în cele din urmă ei dispar". 

Instanța susține, de asemenea, că frații aveau un "număr foarte mare de conturi bancare" în Regatul Unit, dintre care șapte au fost înghețate.

Clarke a declarat că banii "se plimbau prin conturile bancare din Regatul Unit", care erau folosite ca "mecanism de mutare a veniturilor din activitățile lor comerciale".

"Așa arată evaziunea fiscală, așa arată spălarea de bani", a declarat ea în fața instanței.

Banii proveneau din produsele pe care le vindeau online, precum și de pe site-urile lor cu modele OnlyFans, a declarat instanța.

Frații Tate sunt acuzați de spălare de bani atât în Regatul Unit, cât și în România, a declarat instanța. Se susține că frații au plătit puțin sub 12 milioane de dolari (9,3 milioane de lire sterline) într-un cont pe numele lui J. și au deschis un al doilea cont pe numele ei, deși aceasta nu avea niciun rol în afacerile lor.

Poliția din Devon & Cornwall susține că aceasta a fost o fraudă prin fals în declarații.

Banii de la Cobra Tate, Hustlers' University și War Room au fost plătiți în primul cont, deținut la Stripe, iar majoritatea plăților efectuate au fost direcționate către unul dintre conturile lui Andrew Tate, a declarat instanța, conform The Guardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel