Fratele preşedintelui Israelului, numit ambasador în SUA
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Fratele preşedintelui Israelului, numit ambasador în SUA
Fratele preşedintelui Israelului, numit ambasador în SUA
Israelul a anunţat vineri că l-a numit pe fratele preşedintelui, fostul general Michael Herzog, în funcţia de ambasador în SUA, evidenţiind experienţa sa în ceea ce priveşte Iranul şi programul său nuclear, relatează Reuters. 

Teheranul negociază în prezent cu Washingtonul şi alte mari puteri resuscitarea acordului din 2015 care a limitat activitatea nucleară a Republicii Islamice în schimbul ridicării sancţiunilor internaţionale.

Guvernul premierului israelian Naftali Bennett, un naţionalist, a avertizat împotriva unei reveniri la acest pact, despre care susţine că este prea lax. Israelul percepe programul nuclear iranian ca pe o ameninţare directă, deşi Teheranul a precizat că este interesat numai de generarea de energie şi de alte proiecte paşnice.

Michael Herzog, de 69 de ani, a servit în armata israeliană timp de 40 de ani, a fost şef al statului major sub patru miniştri ai apărării şi a participat la multe runde de negocieri de pace cu palestinienii, se menţionează într-un comunicat al biroului premierului Naftali Bennett.

De asemenea, textul atrage atenţia asupra cunoştinţelor profunde ale lui Herzog despre chestiunile strategice cu care se confruntă Israelul, 'în special programul nuclear iranian'.

Numirea sa va fi aprobată de guvern în curând, mai menţionează comunicatul. Fratele fostului general, preşedintele Isaac Herzog a depus jurământul pentru funcţia în mare parte ceremonială în luna iulie, notează Agerpres.

Hezbollah a bombardat cu zeci de rachete zona nordică a Israelului

Amintim faptul că grupul libanez Hezbollah a declarat că a lansat rachete pe teren deschis lângă pozițiile israeliene, ca răspuns la raidurile aeriene israeliene din sudul Libanului. 

Grupul Hezbollah a declarat că a tras „zeci” de rachete în disputata zonă a fermelor Shebaa, în nordul Israelului, după ce militarii israelieni au lansat raiduri aeriene în Libanul învecinat, după a doua zi de schimb de focuri. Grupul șiit susținut de Iran și puternic înarmat a mai spus că atacurile aeriene israeliene nu au lovit ținte din Liban, ci terenul viran.

În același timp, armata israeliană a declarat că a lovit „locurile de lansare a rachetelor din Liban”. Israelul a spus că nu dorește să escaladeze la un război în sine, deși este pregătit pentru acesta.

„Peste 10 rachete au fost lansate din Liban pe teritoriul israelian. Majoritatea rachetelor au fost interceptate de ... sistemul de apărare aeriană, în timp ce restul au aterizat în zone deschise adiacente Har Dov", disputatul district de frontieră Shebaa Farms, a declarat forțele aeriene pe Twitter. De asemenea, Radio Armatei din Israel a raportat că armata a tras cu obuze și artilerie către părți din sudul Libanului aflat sub controlul Hezbollah (Citește continuarea știrii aici).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel