Fratele geamăn al Lunii a fost descoperit. Informații ULUITOARE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Un studiu japonez întăreşte teoria apei ajunse pe Terra prin intermediul asteroizilor
Un studiu japonez întăreşte teoria apei ajunse pe Terra prin intermediul asteroizilor
Un obiect misterios, aflat în apropierea planetei Marte, i-a făcut pe cercetători să creadă că au descoperit fratele geamăn al Lunii. Iată niște informații uluitoare.

Un asteroid aflat în preajma planetei Marte, a ridicat atenția cercetătorilor deoarece acesta prezintă niște similitudini uluitoare cu Luna. Asteroidul în cauză, numit (101429) 1998 VF31, face parte dintr-un grup de asteroizi troieni ce orbitează în apropierea planetei Marte. Deși majoritatea asteroizilor troieni orbitează în jurul lui Jupiter și în centura de asteroizi, aflată între Marte și Jupiter, astfel de obiecte au fost descoperite și în apropierea planetei Marte și a Pământului.

Asteroidul, similitudini uluitoare cu luna

Conform informațiilor, este posibil ca asteroidul să fie o relicvă a lunii, să se fi desprins din corpul acesteia la momentul formării și să se fi îndepărtat până a ajuns în preajma orbitei planetei Marte. „Sistemul Solar, la momentul formării, era foarte diferit. Spațiul dintre planetele noi era plin de reziduuri și existau numeroase coliziuni. Asteroizii mari loveau constant Luna și alte planete. Astfel, n fragment dintr-o astfel de coliziune ar fi putut ajunge în orbita lui Marte atunci când planeta încă se forma și astfel a rămas blocat în norii săi troieni”, a precizat Apostolos Christou, astronom și autor principal al noului studiu.

Totuși, există posibilitatea ca asteroidul să fie un fragment din Planeta Roșie, desprins din scoarța planetei în urma unui impact. De asemenea, este posibil să fie și un asteroid normal care a ajuns să semene cu Luna.

Restul grupului de asteroizi, numit troianii marțieni L5, aparțin de ceea ce este cunoscut sub numele de familia Eureka, formată din 5261 Eureka, primul troian descoperit în apropierea planetei Marte și o grămadă de mici fragmente despre care se crede că s-au desprins din roca spațială mamă., informează Science Alert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel