Franz Kafka, omagiat de Google printr-un Doodle special - VIDEO
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp
kafka
kafka

Franz Kafka  este celebrat, miercuri,  de Google printr-un Doodle special la aniversare a 130 de ani de la naşterea sa. Considerat de către critici ca fiind unul dintre cei mai importanţi autori ai secolului XX, Kafka   este și unul dintre reprezentaţii prozei moderne.

Franz Kafka s-a nascut pe 3 iulie 1883. Tatal sau, Hermann Kafka, era proprietarul unui magazin, iar mama, Julie (Lowy) Kafka, facea parte din una dintre cele mai importante familii din cercurile evreiesti din Praga, pentru care limba si cultura germana reprezentau mediul nativ. Era primul copil al acestei familii din clasa de mijloc a societatii pragheze. După absolvirea liceului german, Franz Kafka a studiat dreptul, şi-a luat doctoratul, apoi a lucrat ca avocat şi a călătorit în Italia, Germania, Austria, dar şi în  Arad.

Perioada de studenție, strălucit terminată, a fost un prilej pentru Kafka de a se integra în cercurile intelectuale ale vremii, cunoscându-i printre alții pe Franz Werfel, Oskar Baum ăi Max Brod, acesta devenind în timp poate singurul prieten adevărat al scriitorului.

 Se pare ca Franz Kafka a început să scrie din 1904, scriindu-și povestirile sale, aproape în secret, în timpul nopții. Romanele scrise de Kafka prezintă o viziune neobişnuită asupra realităţii, care este marcată de expresionism şi de suprarealism. Printre scriitorii influenţaţi de operele lui se numără Albert Camus şi Jean-Paul Sartre.

 Franz Kafka,  Google Doodle - Metamorfoza

 Noul logo Google, care vine la împlinirea a 130 de ani de la naşterea lui Franz Kafka (1883-1924), face trimitere tocmai la opera-emblemă a scriitorului praghez. Doodle-ul de azi aduce aminte de personajul "Metamorfozei", Gregor Samsa, un comis-voiajor mărunt care devine peste noapte din om gândac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel