Franța va trimite avioane de luptă în România. Demonstrație de forță pe cerul României
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Săptămâna viitoare Franța va disloca avioane de luptă de tip Rafale la Baza 86 Aeriană Borcea. 

Francezii vor efectua manevre comune și vor simula interceptări alături de avioanele F-16 Fighting Falcon ale României și de F-16 ale Turciei, potrivit informațiilor obținute de cei de la DefenseRomania.

Turcii sunt deja dislocați în vederea realizării unor misiune de Poliție Aeriană Întărită, alături de aviația militară română, la Borcea.

Prezența avioanelor Rafale pe 86 Borcea a fost confirmată și de către generalul francez Loïc Girard, comandantul Grupului de Luptă al NATO din România - grup condus de Franța - și Senior National Representative în România, în cadrul unei întrevederi pe care a avut-o pe teme de securitate cu jurnaliștii români, întrevedere la care a participat și DefenseRomania.

Francezii vor participa astfel cu avioane de luptă Rafale la manevrele aeriene de săptămâna viitoare.

Scenariul exercițiului cuprinde interceptarea unei aeronave „țintă”, reprezentată de un avion de transport C-27 J Spartan din dotarea Forţelor Aeriene Române, care va evolua pe traiectul de zbor Baza 90 Transport Aerian Otopeni – Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” și retur, arată Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel