Franţa - Uruguay. Avancronica meciului, CM 2018
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Franţa - Belgia, semifinala CM 2018
Franţa - Belgia, semifinala CM 2018
Franţei va întâlni Uruguayului, vineri, de la ora 17,00 (ora României), la Nijnîi Novgorod, pe stadionul Nijnîi Novgorod, în primul sfert de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Rusia.

Franţa a marcat de patru ori în optimi contra Argentinei, dar va avea un test mult mai dificil contra celeştilor care au primit un singur gol până acum în Rusia, în meciul din optimi cu Portugalia (2-1).

Les Bleus au încredere în tripleta formată din Antoine Griezmann, Olivier Giroud şi Kylian Mbappe. Acesta din urmă a devenit, la cei 19 ani ai săi, prin cele două goluri marcate Argentinei, cel mai tânăr marcator care reuşeşte o dublă într-un meci de Cupă Mondială după Pele, în 1958. El a reuşit în meciul cu vicecampioana mondială şi un sprint de 70 de metri, obţinând penalty-ul din care s-a deschis scorul.

Fundaşii centrali uruguayeni Jose Gimenez şi Diego Godin se declară pregătiţi pentru vedeta lui PSG, sau cel puţin pentru duelul cu coechipierul lor de la Atletico Madrid, Griezmann.

Uruguayenii au impresionat şi prin colaborarea excelentă dintre cei doi atacanţi, Luis Suarez şi Edinson Cavani, dar accidentarea vârfului de la PSG poate fi un obstacol pentru echipa sud-americană în intenţia de a egala cea mai recentă performanţă a sa la o Cupă Mondială, semifinala din 2010.

Francezii pot fi inspiraţi de aniversarea a 20 de ani de când au cucerit singurul lor titlu mondial, pe teren propriu (1998), în timp ce uruguayenii încă mai încearcă să reediteze vremurile de glorie din 1930 şi 1950, când câştigau trofeul.

Învingătoarea va înfrunta în semifinale câştigătoarea partidei dintre Brazilia şi Belgia.

Pentru Franţa va fi al şaptelea sfert de finală, Les Bleus având patru victorii şi două eşecuri în trecut. Uruguayul a învins Anglia în sferturi în 1954, URSS în 1970 şi Ghana, la loviturile de departajare, în 2010, dar a pierdut în faţa Germaniei de Vest în 1966.

Jucătorii din Hexagon au câştigat două meciuri la loviturile de departajare în Cupa Mondială şi au pierdut alte două, ultima oară în 2006, în faţa Italiei. Uruguayul a avut o singură experienţă, în urmă cu opt ani, câştigând în faţa Ghanei, la Johannesburg.

Ambele echipe şi-au câştigat grupele în Rusia, sud-americanii impunându-se în toate cele trei meciuri, în timp ce Franţa a avut două victorii şi un egal. Ambele au învins la limită în optimi.

Francezii nu vor putea conta pe mijlocaşul Blaise Matuidi, iar patru fotbalişti (Olivier Giroud, Benjamin Pavard, Paul Pogba şi Corentin Tolisso) au cartonaşe galbene şi riscă să rateze o eventuală semifinală. Uruguayul are un singur jucător cu cartonaş galben, Rodrigo Bentancur.

Atletico Madrid va avea câte doi reprezentanţi în fiecare echipă, Antoine Griezmann şi Lucas Hernandez la francezi, Jose Gimenez şi Diego Godin, la uruguayeni.

Uruguayul are o serie de şapte victorii consecutive, în care a primit un singur gol, marcat de Portugalia. Celeştii au marcat 13 goluri, ultimul lor eşec fiind 1-2 cu Austria, în noiembrie.

Franţa a pierdut o singură dată în ultimele sale 16 partide, în martie, acasă, contra Columbiei, în meci amical. În ultimele opt meciuri au un bilanţ de opt victorii şi două egaluri.

Uruguayul a câştigat ultimele patru dueluri cu echipe europene la Cupa Mondială, în timp ce Franţa e neînvinsă în faţa formaţiilor sud-americane de nouă meciuri (cinci victorii, patru egaluri).

Cele două echipe s-au înfruntat de trei ori până acum la Cupa Mondială, prima oară în 1966, în grupă, sud-americanii învingând cu 2-1, în timp ce restul partidelor s-au încheiat cu scoruri albe. Au mai existat două meciuri amicale fără goluri, iar la ultima confruntare, Uruguay a învins cu 1-0 (gol Luis Suarez) în urmă cu cinci ani, la Montevideo.

Echipele probabile pentru meciul de pe stadionul din Nijnîi Novgorod (capacitate 43.319 locuri):
Franţa: Hugo Lloris - Benjamin Pavard, Samuel Umtiti, Raphael Varane, Lucas Hernendez - Ngolo Kante, Paul Pogba, Corentin Tolisso - Kylian Mbappe, Olivier Giroud, Antoine Griezmann. Selecţioner: Didier Deschamps.
Uruguay: Fernando Muslera - Martin Caceres, Jose Gimenez, Diego Godin, Diego Laxalt - Nahitan Nandez, Lucas Torreira, Matias Vecino, Rodrigo Bentancur - Luis Suarez, Cristhian Stuani. Selecţioner: Oscar Washington Tabarez.

Vezi şi: Program meciuri vineri, 6 iulie, Cupa Mondială 2018

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel