Franţa, omul bolnav al Europei, a spus ministrul de externe polonez
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Protest Franța
Protest Franța
Franţa este ''omul bolnav al Europei'' şi problemele sale cauzează turbulenţe pentru Uniunea Europeană, a afirmat ministrul de externe polonez Jacek Czaputowicz.

Franţa este omul bolnav al Europei, ea trage Europa în jos, în timp ce Polonia este un punct luminos, a declarat Jacek Czaputowicz pentru canalul de televiziune Polsat News. Relaţiile dintre Franţa şi Polonia s-au răcit după sosirea la putere a conservatorilor la Varşovia, în 2015.

Atacul terorist demonstrează că ceva nu merge în Franţa, protestele din cursul ultimelor săptămâni, retragerea reformei statului de către preşedintele Macron - este trist. Dacă, în acelaşi timp, i se dau lecţii Poloniei, există ceva care chiar nu merge. (Francezii) Trebuie să-şi pună ordine în propria ţară, a spus Czaputowicz.

Amenințare puternică

Atentatul comis marţi la târgul de Crăciun din Strasbourg de către Cherif Chekatt, ucis ulterior de către poliţia franceză, s-a soldat cu cinci morţi, printre care şi un polonez în vârstă de 36 de ani.

Cred că există o ameninţare puternică pentru statul de drept în Franţa, în sensul respectării criteriilor privind deficitul finanţelor publice, a adăugat oficialul polonez. 

VEZI ȘI:

PROTESTE VESTE GALBENE, BRUXELLES. ZECI DE ARESTĂRI

IOHANNIS, DESPRE ”VESTELE GALBENE”. CIUTACU: ĂSTA S-A APUCAT DE FUMAT LA BĂTRÂNEȚE?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel